FOTO/VIDEO  Pirotehnike i uginulih riba 'na tone': Potpuni kaos na derbiju zakletih neprijatelja!

paok, atena, Olympiakos, navijači, navijanje
Poznato je da se klubovi i navijači iz Soluna i Atene najblaže rečeno ne vole, a to se potvrdilo i na uzvratnoj utakmici polufinala Kupa. Olympiakos je na užareni stadion Toumba stigao s 2:1 iz prve utakmice, što je bio rezultat kojeg je PAOK svakako mogao nadoknaditi i plasirati se preko ljutih rivala u finale.

Domaći navijači priredili su neviđenu bakljadu i vatromet zapalivši cijeli stadion dok se dim nadvio nad dobar dio Soluna. No osim pirotehnike imali su fanovi PAOK-a i mnoštvo uginule ribe, koju su pobacali na travnjak i gostujuću klupu, zbog čega je početak utakmice odgođen. Treba napomenuti kako su se huligani PAOK-a uoči susreta na gradskim ulicama žestoko sukobili s interventnom policijom.

Kad se sve konačno smirilo, dvoboj je mogao krenuti. Toumba je eruptirala u 47. minuti kada je Stefanos Athanasiadis pogodio za 1:0. Bio je to rezultat koji je u finale vodio PAOK, pa ne treba čuditi što nervoza rasla kako se utakmica bližila kraju. U samom finišu bilo je posebno napeto, a susret je produžen za 11 minuta. Glavni sudac isključio je trojicu igrača i podijelio čak 12 žutih kartona. Završilo je 1:0 pobjedom PAOK-a.

Ako ste mislili da je tu bio kraj kaosa, varate se. Poslije zadnjeg sučevog zvižduka domaći huligani sjurili su se na travnjak u pokušaju da napadnu nogometaše Olympiakosa, no dočekala ih je policija i započela je makljaža.