FOTO  Petar Sabljić - kadet Širokog Brijega

Cilj - ulazak u seniore

- Siguran sam da bih češće tresao mreže da nije bilo ozljeda, pa sam sakupio tek petnaestak nastupa. Nisam igrao na dva posljednja susreta protiv Borca u gostima (2:1) i Zvijezde na Blatu (3:1). Ipak, suigrači su pobjedili i bez mene, kaže Petar, koji na jesen prelazi u juniorski sastav:

- To bi trebao biti novi korak u mom razvoju na putu do prve momčadi, što mi je konačni cilj. Nogomet igram od šeste godine, kada sam počeo u ljubuškom Bigesteu kod trenera Jakića. Kasnije sam nastupao za Međugorje u sjajnoj generaciji koju je trenirao Mario Toth, od kojega sam puno naučio. Suigrači su mi uz ostale bili Vasilj, vratar Zrinjskog, Prskalo (Hajduk) i Odak (Zrinjski). Kada je Toth prešao u Dinamo, pozvao me u Maksimir. Bio sam na probi, a onda me Toth preporučio Širokom. Od tada sam na Pecari, u Širokom pohađam školu, stanujem na stadionu i jako sam zadovoljan. Velika hvala svima u klubu - predsjedniku Jeliću i trenerima Kokiću i Kovačiću, kuharici Luci u klupskom restornu koja me kao i ostalo osoblje pazi kao da sam sin, kaže Sabljić i dodaje:

- Sa svim suigračima, osobitom Čovićem, Čolakom i J. Sabljićem odlično se slažem. Prava smo klapa u kojoj je milina igrati i družiti se - kaže Petar - sviđa mi se kako igra Mandžukić kako zabija lijevom i desnom te glavom, kako trči i napada obranu. Često pogotke postižem glavom. Najbolje sam odigrao protiv Zrinjskog i Travnika, a najdraži pogodak mi je protiv GOŠKa u za 1:0 u posljednoj minuti.

M. Knezović