Pero Stojkić: Sretan zbog povratka Pod Bijeli brijeg

Ovaj 24-godišnji Mostarac karijeru je i počeo Pod Bijelim brijegom, ali kako nikako nije uspijevao dočekati pravu priliku, 2007. odlučio je preći u hrvatskog niželigaša Zmaj iz Makarske, iz kojeg je prije godinu dana prešao u Osijek. Jesenas je igrao rjeđe nego u proljetnom dijelu prošle sezone kada je bio standardan, tako da su Mostarci tu vidjeli priliku ovog igrača vratiti u svoje redove.
Nakon što je Slaven Musa dao zeleno svjetlo, a želju za povratkom iskazao i sam Stojkić, ostalo je samo da se dogovore Zrinjski i Osijek, budući da je Stojkić ugovorom bio vezan do kraja sezone. - Želja za povratkom oduvijek je postojala kod mene, što je i logično, budući da je Mostar moj rodni grad, a Zrinjski klub u kojem sam počeo karijeru. Ipak, želju za mojim povratkom morali su iskazati i u Zrinjskom, a to se dogodilo ove zime. Kasnije je sve išlo lakše, izjavio je Stojkić koji je potpisao ugovor na dvije i pol godine.

- Razgovarao sam i sa svojim zastupnikom (Boris Živković, nap.a.), koji mi je također savjetovao povratak u Zrinjski. U proljetnom dijelu prošle sezone igrao sam standardno, ali sam dolaskom novog trenera izgubio taj kontinuitet igara i zbog toga mi je bilo najvažnije pronaći klub u kojem ću igrati. Moje zadovoljstvo je veće iz razloga što je taj klub Zrinjski, dodao je Stojkić.

- Naravno da ne mislim da me čeka zajamčeno mjesto u sastavu, ali danas sam puno iskusniji nego prije nekoliko sezona i vjerujem da ću se kroz pripreme izboriti za mjesto u prvih jedanaest, nastavio je Stojkić.
Ovaj lijevi branič Zrinjski je napustio prije tri i pol godine. Tada je trener još uvijek bio Blaž Slišković, a od nekadašnjih suigrača na prvom okupljanju bi trebao samo zateći Marija Ivankovića, Damira Džidića i Vladu Zadru.
- Naravno da sam uvijek sa zanimanjem pratio rezultate Zrinjskog, dok sam vrlo rijetko bio u mogućnosti gledati utakmice. Zbog toga ne mogu komentirati razloge velikog pada u ovoj sezoni, ali sada je ipak najvažnije da Zrinjski napravi pomak prema naprijed i pobjegne iz opasne zone. Jasno, prije toga će biti potrebno odraditi kvalitetne pripreme, zaključio je Stojkić.

Tri nastupa u sezoni 2004./2005.

Pero Stojkić jedina tri nastupa u dresu Zrinjskog upisao je u sezoni 2004./2005. u kojoj je mostarski klub osvojio prvi naslov prvaka. U ljetnom prijelaznom roku 2005. mostarski klub je doveo Igora Žuržinova, Tea Krešića i Nenada Gagru pa je Stojkić poslan na posudbu u Branitelj, dok zbog velike konkurencije (Žuržinov, Ivanković, Branković) priliku nije dočekao ni u sezoni 2006./2007.

Odlazi Suvad Grabus?

Još uvijek nema službene potvrde, ali neće biti veliko iznenađenje ako se Zrinjski, nakon dovođenja Stojkića, odluči razići i sa Suvadom Grabusom, još više jer se spekulira da bi mostarski klub ove zime mogao vratiti i Tonija Gagru iz Branitelja. Grabus je za Zrinjski debitirao u istoj utakmici kada i Marijan Bloudek, protiv Borca (0:2) u Banjoj Luci, ali usprkos velikoj borbenosti, nije se pokazao kao prava alternativa za Igora Žuržinova koji je ljetos napustio Zrinjski.

DOŠLI: Samir Duro (Čelik), Pero Stojkić (Osijek)
OTIŠLI: Mirza Rizvanović, Alek Đurić (sporazumni raskidi)

Čeka se Kutalija

Samir Duro i Pero Stojkić već su stavili potpise na ugovore, a njima bi se u rubrici "došli" uskoro mogao pridružiti i Levan Kutalija, 21-godišnji Gruzijac koji se afirmirao u dresu Slavije. Istina, službena potvrda se još uvijek čeka, ali Kutalija je navodno postigao dogovor s čelnicima Zrinjskog te bi se trebao pojaviti na prvom okupljanju 10. siječnja.

Piše: Mario Pandža / dnevni-list.ba