Pero Stojkić: Samopouzdanje i rad su razlog moje dobre forme

Zanimljivo, najviše pogodaka, četiri, potpisao je igrač koji još uvijek čeka na službeni prvijenac u dresu Zrinjskog - Pero Stojkić, koji je nesumnjivo prvo ime mostarskog kluba u pripremama i to ne samo zbog činjenice da je prvi strijelac. - Slažem se da u ovim pripremama igram svoj najbolji nogomet u dresu Zrinjskog, ali malo će mi to značiti ako tako ne nastavim kada krene borba za bodove, govori 25-godišnji Mostarac koji se u Zrinjski vratio prije godinu dana nakon tri i pol sezone u Hrvatskoj, odnosno Zmaju i Osijeku.

Lijevi branič Zrinjskog kod Slavena Muse standardan je od prve utakmice, no igre koje prikazuje u pripremama daju naslutiti da bi ovo moglo biti njegovo proljeće.
- Činjenica je da mi ide u pripremama, a razloge vjerojatno treba tražiti u samopouzdanju i kvalitetnom radu. Nadam se da istu formu mogu zadržati i kroz proljetni dio sezone, ali ipak je najvažnije da me ozljede zaobiđu, dodao je Stojkić.
U proljetnom dijelu prošle sezone i jesenskom dijelu ove Stojkić je također igrao na zadovoljavajućoj razini, no ipak je bio nekako suzdržan, pogotovo u ofenzivnim akcijama, iako se znalo da zbog svoje brzine ima potencijal da iskaže napadačke kvalitete. U ovim pripremama ta suzdržanost je nestala, jer Stojkić probija, zabija, asistira..., sve ono što se traži od modernog braniča, a uz sve to kvalitetno odrađuje i defanzivne zadatke.

Ovaj Mostarac vjeruje da Zrinjski na proljeće može nastaviti gdje je stao na kraju prvog dijela sezone.
- U prvenstvu smo bez poraza jako dugo, tamo još od 6. kola i utakmice protiv Borca (1:2, nap.a.), a nadam se da taj niz možemo produžiti i u nastavku sezone, još više jer imamo povoljan raspored. Proljeće otvaramo s dvije domaće utakmice, protiv Travnika i Čelika, a ne trebam ni govoriti da iz tih utakmica želimo maksimalnih šest bodova, za što sigurno imamo kvalitetu.
U prijelaznom roku Zrinjski je dosta promijenio izgled momčadi, ali Stojkić je mišljenja da je svejedno ostao ozbiljan pretendent za plasman u Europu.
- U odnosu na prvi dio sezone smo slabiji, ali ne toliko da bi nas se eliminiralo iz kruga kandidata za europske pozicije. Kada kažem slabiji, onda prije svega mislim da smo izgubili na širini, jer sam uvjeren da i dalje imamo jednu od jačih momčadi u Ligi. Primjerice, zadnja linija je jednako kvalitetna kao u prvom dijelu sezone, ali činjenica je da smo odlaskom Šunjića i Džidića izgubili na širini. U veznom redu je također bilo promjena, ali čini mi se da smo pogodili s igračima koje smo doveli, jer vjerujem da će svi oni biti pojačanja.

Tabela sugerira da bi Zrinjskom glavni konkurenti u borbi za Europu trebali biti Sarajevo i Borac, koji su u prvom dijelu sezone skupili dva boda više.
- Borac je i dalje kvalitetan, ali ipak slabiji nego prošle sezone u kojoj je zasluženo osvojio naslov prvaka, barem prema onom što sam vidio u pripremnoj utakmici u kojoj smo igrali protiv Banjolučana. Sarajevo također s pravom računa da može u Europu, ali jasno je da neće biti mjesta za sve. Bilo kako bilo, nadam se da će u Europu opet voditi i četvrta pozicija, jer će u tom slučaju naši izgledi biti veći, iako nam cilj mora biti treća pozicija, zaključio je Stojkić.

Dnevni list