FOTO  Pero Stojkić: Maribor dosta slabiji nego prije tri godine

FK Velež, HŠK Zrinjski, Gradski derbi Zrinjski - Velež, Gradski derbi, Stadion HŠK Zrinjski, Pero Stojkić, Pero Stojkić, Stadion HŠK Zrinjski, Stadion HŠK Zrinjski, Pero Stojkić, Pero Stojkić, HŠK Zrinjski, Pero Stojkić, Stadion HŠK Zrinjski, Stadion HŠK Zrinjski, Ultrasi, Pero Stojkić, Stadion HŠK Zrinjski
...Lige prvaka poželjeli baš Viole koje su prije tri godine izbacile u istoj fazi natjecanja. Kapetan Pero Stojkić ističe da je to bio najbolji mogući ždrijeba, li da ipak nema osnove za euforične izjave.

Dan nakon ždrijeba u taboru Plemića više ne vlada nervoza, sada je nastupio onaj analitički period u kojem se procjenjuju šanse za prolaz dalje u 3. pretkolo Lige prvaka, a Mostarci vjeruju da ih imaju.

- Ne mogu reći da smo u nešto boljoj poziciji nego smo bili prije tri godine, Maribor je i dalje favorit, barem na papiru, ali ždrijeb je dobar, rekao je kapetan bh. prvaka Pero Stojkić pa dodao: Ali vjerujem da se možemo nositi sa njima.

Ovo da se ‘mogu nositi sa njima' ne djeluje kao do kraja optimistična procjena, ali Stojkić vjeruje da zaista postoje argumenti za jedno vedro stajalište.

- Mislim da su oni dosta slabiji nego prije tri godine, kada su nakon nas izborili skupnu fazu Lige prvaka. A isto tako, vjerujem da smo i mi dosta iskusniji, što smo uostalom pokazali i prošlog ljeta protiv Legije koja je sigurno jača od njih. Ne bih sad o postotcima, ali vjerujem da možemo iznenaditi.

Stavka će svakako biti i promjene u kadru Zrinjskog. već ih je bilo i to značajnih (otišli Tomić, Graovac...), a bit će ih još (Petrak i Blaić na odlasku, možda i Katanec, Meršanović...).

- Kad vam nedostaju tako tri-četiri važna igrača, primjerice Tomić i Petrak koji su iznijeli čitavu prošlu sezonu, normalno je da će se to osjetiti. Ali koji god igrači budu u kadru, morat će dati svoj maksimum, pa što bude.

Iskustvo zadnja dva duela s Mariborčanima posebno će pomoći Stojkiću - on je s Katanecom, Blaićem i Petrakom jedini od igrača koji su osvojili prošlosezonski naslov, a koji su bili u kadru i igrali protiv Viola. U prvoj utakmici u Mostaru nije bilo golova, Slovenci su uzvratu u Ljudskom vrtu slavili 2:0.

- Dobro se sjećam uzvrata. Bili smo bolji čitavo poluvrijeme, napadali, imali dvije mrtve prilike. Trebali smo voditi 2:0, ali onda su nam nakon jedne naše greške zabili. Taj gol nas je dosta poremetio.

U svakom slučaju, ni ovog puta, kao ni onda, nema imperativa - iako je trenutno zvono na Zrinjskom da pokuša prekinuti neugodnu tradiciju koja bh. prvake prati od 2008., kada je posljednji puta preskočena prva prepreka u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

- Nema pritiska. Ali to ne znači da nećemo dati sve od sebe da se što bolje pripremimo i uradimo sve ne bi li prošli dalje, zaključio je Stojkić.

Piše: Slaven Nikšić, [email protected]