Perić: Nije bilo htijenja, to me najviše razočaralo

Trener Dragan Perić nimalo nije bio zadovoljan onim što su njegovi momci prikazali, kaže da je kronično nedostajalo – htijenja.

Trenutak odluke susreta na Policama dogodio se u 76. minuti - nakon ubačaja Gojka Cimirota ispred gola Zrinjskog najbolje se snašao Zdravko Šaraba i to je bilo konačnih Leotar 1, Zrinjski 0. - Nismo odigrali kako smo se dogovorili, nedostajalo je požrtvovanja, htijenja, volje. Malo su na rezultat utjecale neke sitne pogreške sudaca, ali na to se ne smijemo vaditi. Da, vladala je i velika vrućina, ali to je vrijedilo za obje momčadi.

>>FOTO: FK Leotar - HŠK Zrinjski 1:0

Melher, Marković (od 85 Bekić), Radeljić, Marjanović, I. Aničić, Pehar,
Šćepanović, Miličević (od 73. Muminović), Arežina, Žuržinov (od 75. Markić) i M. Aničić bili su igrači koje je Perić koristio u duelu s Trebinjcima, a od kojih je uoči utakmice njihov šef očekivao samo jedno...

- Vjerovali smo da možemo ostvariti tri boda, ali onaj žar s treninga i iz priprema ovog se puta jednostavno nije osjetio. U utorak ćemo napraviti detaljnu analizu i u hitnom roku pokušati ispraviti pogreške za sljedeću utakmicu.
Nije Perić nakon samo jedne utakmice htio isticati posebno loše pojedince, rekao je samo da je najveći dio korištenog kadra - podbacio.

- Ima pojedinaca koji su nešto i odigrali, međutim 90 posto igrača je podbacilo. Leotara se nije trebalo pribojavati, uvjeren sam usprkos porazu da smo bolja ekipa, ali trebalo je to pokazati na terenu.

Sljedeće kolo donosi odličnu priliku da Plemići i pokažu ono što mogu - Pod Bijeli brijeg dolazi Široki Brijeg. Hercegovački derbi, prva utakmica kod kuće, pritisak je tu, ali trebao bi biti i motiv... u velikim količinama.
­- Široki je jedna dobra ekipa, prošle su nas sezone u Mostaru dobili 1:0. Od tada su se i pojačali, ali i mi smo. Ipak uz sve rečeno, igramo na svom terenu i favoriti smo, što ćemo nadam se i opravdati.

Tri utakmice zaredom Zrinjski ne zna za pobjedu nad Širokim, što je samo po sebi dodatna injekcija motivacije, no kako je Perić i sam rekao, najprije se Plemići moraju presabrati i vidjeti zašto u Trebinju nije štimalo. S. Nikšić

Navijači su zaslužili više

Ova je premierligaška jesen startala ukidanjem zabrane organiziranog odlaska gostujućih navijača na stadione rivala, pa je i Zrinjski u Trebinju imao potporu nekih stotinjak navijača. Perić posebno žali što bolji rezultat nije upisan upravo radi njih.
- Dobar je osjećaj da ponovno imamo potporu naših navijača na strani, a ovog mi je puta najviše žao bilo upravo radi njih. Radi tih momaka koji su nas 90 minuta bodrili, rekao je šef struke mostarskog tima.

Dnevni list