Pecara pozdravila povratak gostujućih navijača

Memorijalni turnir Gojko Šušak, NK Široki Brijeg, RNK Split, NK Zadar, GOŠK Gabela, NK Široki Brijeg, Europska liga, st.patricks, NK Široki Brijeg, Josip Bevanda, NK Široki Brijeg, Pecara, radovi

Dok momčad nekako radi po nesnosnim vrućinama, radno je i u klupskim uredima. U Širokom su pozdravili odluku ukidanja zabrane za gostujuće navijače. - Mi uopće nismo bili za zabranu, smatramo da je to stvar države koja se zakonima mora obračunati s huliganima i odvojiti ih od navijača. Huligan je svugdje huligan, rekao je za Dnevni list glavni tajnik kluba Josip Bevanda.

- Isto tako, jasno nam je da je u ovakvo nesređenoj državi to teško sve napraviti kako treba, ali drugi način pored zabrane sigurno postoji. Mi se u svakom slučaju radujemo povratku gostujućih navijača na naše stadione, dodao je.
Bevanda upozorava i na nesređeno stanje u slučaju TV prijenosa. Postignut je dogovor s BHRT-om, koji će ove sezone u svom Derbiju kola prenositi po jednu utakmicu svakog kola Premier lige. No, tu je i dalje puno nepoznanica.

- Još nije sigurno tko će se prenositi u 1. kolu. Rečeno nam je najprije da ćemo to biti mi i Slavija, a onda je izgleda došlo do promjene, pa će se prenositi utakmica Olimpica i Rudara..., a definitivno je bilo boljeg izbora za Derbi kola.
Istaknuo je Bevanda i to kako se nada da će premierligaši u Hercegovini ove sezone svoju suradnju podići na višu razinu...

- Mi u Hercegovini možemo napraviti to da u svakom kolu imamo nogometni spektakl. Vrlo je bitno da Široki nastavi dobru suradnju sa Zrinjskim, koji je sada dobio novog predsjednika, GOŠK-om i Veležom. A vjerujem da će to i biti slučaj.
Više o nadolazećoj sezoni, na Pecari će reći vjerojatno u petak, kada bi trebala biti organizirana konferencija za novinare uoči početka nove sezone Premier lige.

Na Slaviju bez Landeke i Brekala

Široki sezonu Premier lige otvara domaćim susretom sa Slavijom, na rasporedu u nedjelju u 20.30, a kako sada stvari stoje, stručni stožer na raspolaganju neće imati dva, možda i tri igrača. Davor Landeka se još oporavlja od ozljede zadobivene početkom priprema, Slavko Brekalo od operacije koljena, a još ćemo vidjeti hoće li za sraz s timom iz Istočnog Sarajeva biti spreman Bajano.

Piše: Slaven Nikšić / Dnevni list