Paragvaj čuva uspomenu na Herceg-Bosnu

Sada već davne 1996. godine nogometna reprezentacija Herceg-Bosne odigrala je prijateljsku utakmicu s najboljom vrstom Paragvaja. Poprište događaja paragvajski glavni grad Asuncion. Prepuni Estadio de Los Defensores del Chaco. Nadnevak 21. travnja.

Kako piše Pogled.ba, Herceg-Bosna je tada izgubila s tri na prema nula. No rezultat je ovdje najmanje bitan. Kuriozitet oko toga susreta je da ga Nogometni savez Paragvaja vodi kao službeni. Zabilježen je kao 425. po redu otkada su Paragvajci oformili svoju reprezentaciju. Paragvajci su utakmicu zabilježili kao da su igrali s Bosnom i Hercegovinom odajući Herceg-Bosancima još jedno priznanje. S druge strane Nogometni savez BiH ne priznaje  taj susret i on uopće nije registriran na službenim web stranicama saveza u Sarajevu.

Osim navijačice Paragvaja koja nosi crven, bijel i plav, a čija je slika obišla cijeli svijet, Hrvati u BiH tako danas imaju još jedan razlog više u utakmici osmine završnice Svjetskog prvenstva navijati za Paragvaj u srazu s Japanom.

Zbog toga mnogi u Hercegovini i Bosni danas kažu „Sretno - La Albirroja (bijelo-crveni)“.