Panika u Rumunjskoj: Navijači Hajduka ne mogu na stadion, policija će ih evakuirati iz grada!

"Dinamo Bukurešt najavio je kako je pristp gostujućoj tribni zabranjen za Hajduove navijače sukladno odluci Uefe. Također, gledatelji sa znakovljem Hajduka, šalovima, zastavama i sličnim u drugim dijelovima grada bit će evakuirani kako bi se izbjegli incidenti", stoji na početku priopćenja.

Pristup stadionu bit će zabranjen i za osobe pod utjecajem alkohola i drugih opojnih sredstava. Ulaz neće biti dopušten ni sobama s oružjem, pirotehnikom, vuvzuzelama, kamerama, ružom za usne, velikim privjescima za ključeve, kišobranima, kovanicama, upaljačima i parfemima.

Uefin povjerenik traži prazne tribine

U Bukurešt stigao Uefin škotski povjerenik za sigurnost koji želi da gostujuća tribina tijekom utakmice Dinama i Hajduka bude prazna.

Hajdukov glasnogovonik Nikica Vukašin za Index je rekao kako nije detaljno upoznat sa situacijom u Bukureštu, no da je došlo do sastanka između predstavnika klubova i policije.

"U Bukureštu su se sastali predstavnici oba kluba, policije i Uefin povjerenik za sigurnost. Nisam upoznat sa situacijom, no teško mi je povjerovati da bi Uefa preokrenula svoju odluku", rekao je Vukašin.

Iz Rumunjske doznajemo kako je nekoliko Hajdukovih navijača bilo na treningu splitske momčadi, koji je završio oko 20 sati. Ubrzo ih je policija udaljila sa stadiona uz komentar kako ni sutra neće moći ući na stadion.

Mediji šire paniku

"Uzbuna u Bukureštu, stižu najgori hrvatski huligani", naslov je kojim rumunjski mediji upozoravaju na dolazak Hajdukovih navjača na kvalifikacijsku utakmicu Europa lige protiv Dinama Bukurešt. "Diljem Europe već dugi niz godina Hajdukovi navijači siju nasilje. Za one koji ne znaju, navijači Hajduka su među najgorima u Europi, a njih tisuću dolazi u Bukurešt na utakmicu s Dinamom.

Oprečne informacije o broju navijača

Rumunjske vlasti najavile su da će na utakmicu doći oko 400 navijača Hajduka, a red će na stadionu osiguravati 500 policajaca, iako se prema najavama Torcide očekuje i do tisuću hrvatskih navijača. U strahu od mogućih navijačkih nereda povodom sutrašnje utakmice Dinama i Hajduka, u Bukureštu su se oglasili rumunjski organi reda. Glasnogovornik rumunjske policije Marius Militaru najavio je dolazak Torcide u glavni rumunjski grad i pozvao pripadnike obiju strana da se ponašaju u skladu sa zakonom:

"Podaci koje imamo govore kako će u Bukurešt stići oko 400 navijača iz Splita. Poznato nam je da je zbog izgreda navijača Hajduk bio kažnjen. Oni sada dolaze u vlastitom aranžmanu kupiti ulaznice koje su im namijenjene u prodaji. Pozivamo Torcidu da se ponaša u skladu sa zakonom, a mi ćemo poduzeti sve korake da njihovi životi ne budu u opasnosti, piše index.hr.

Na fer i korektno ponašanje pozivaju i iz vodstva rumunjskog kluba.

"Želimo da se gosti ugodno osjećaju u našem gradu, no za to nam treba pomoć obiju strana", izjavio je izvršni direktor Dinama Cornel Dinu.

Za kraj se osvrnuo i na samu utakmicu:

"Imamo nekoliko problema, načeti smo ozljedama, ali nadam se pozitivnom rezultatu. Očekujem da će naš trener uspjeti zatvoriti sredinu na kojoj je Hajduk jako opasan. Ako to uspije, onda smo jako blizu cilju."