Pandža: Želim vratiti svoje mjesto u reprezentaciji

U tandemu sa kapetanom Spahićem tadašnji nogometaš Mechelena postigao je rekord obrane Bh reprezentacije, sa samo jednim primljenim golom u osam susreta u nizu, i to onim iz kaznenog udarca u Parizu. Nažalost, ozljeda ga je odmakla od reprezentacije, pa je BiH tijekom cijelih kvalifikacija za Brazil 2014 bila bez Mostarca.

- Hvala Bogu pa sam se oporavio izuzetno brzo i prije predviđenih rokova. Sada je ozljeda potpuno iza mene i samo gledam naprijed, na dokazivanje u novom klubu i reprezentaciji. Cijelo ljeto sam trenirao sam, ali i sa Širkom Brijegom, tako da sam u dobroj formi. - kaže Boris Pandža za Reprezentacija.ba portal.

Početkom ljeta se razišao sa Mechelenom, a trebalo je sačekati kraj rujna kako bi naš stoper pronašao novi klub, poljski Gornik.

- Tijekom cijelog ljeta bilo je raznih ponuda i lažnih obećanja, ali kad sam došao u Gornik jako sam se pozitivno iznenadio. Radi se o klubu koji puno ulaže u svoju budućnost. Imaju odličan trenerski i igrački tim i to je bilo presudno da se odlučim da dođem u klub. Grade novi stadion, imaju odlično uređenje unutar kluba . Jednostavno, ugodno sam iznenađen Poljskom. Nisam imao predstavu da ovdje vladaju tako dobri uvjeti za rad. Moram reći da mi se sviđa što se ovdje trener Adam Nawalka pita sve, te je on na neki način pravi šef u cijelom klubu - govori Pandža.

Pandža za sada još uvijek živi u hotelu, a kaže kako se nada da će uskoro pronaći sebi stan. Otkriva kako postoji mogućnost da će živjeti u obližnjim Katowicama koje su udaljene 20 kilometara od Zabrza.

- Uključen sam u sve klupske aktivnosti, čak sam bio i u karanteni pred jučerašnji susret protiv Zawise. Očekujem kako će administrativne prepreke i potrebni papiri za moj nastup biti rješeni u narednim danima, a trener najavljuje kako će me postupno uključiti u momčad.

Da se nije ozljedio vjerovatno bi i danas bio neupitan član prve postave BiH, no Pandža se ponovo mora boriti za mjesto u prvoj postavi reprezentacije. U vrijeme njegove ozljede, Sušić se morao suočiti i sa otkazom Saše Papca. Reprezentaciju su pojačali Vranješ, Šunjić, Zukanović, Bičakčić...

- Jasno je da se izbornik pita, ali moja želja je jasna - ja želim vratiti svoje mjesto u početnoj postavi i smatram da ga i zaslužujem. Svakako pred nama su dvije utakmice u kojima je najvažnije da pobijedimo i napravimo taj povijesni uspjeh za reprezentaciju, ali i cijelu državu općenito. - zaključio je Boris Pandža.

Boris Pandža će se zajedno sa 22 preostala pozvana reprezentativca BiH okupiti 7. listopada u Sarajevu kako bi započeo pripreme za kvalifikacione utakmice protiv Lihtenštajna i Litve.