Ovog ljeta najbrojnija Liga Hercegovine

Na prvom sastanku u ovoj godini izvršena je verifikacija imenovanih članova Koordinacije, podneseno izvješće o općinskim ligama MZ-a za 2010. godinu, te utvrđeni sudionici završnice za predstojeću Ligu Hercegovine u Mostaru.

Domaćin završnice će u sljedećem razdoblju imati zadatak da izabere i predloži nekoliko terena za Ligu Hercegovine, između kojih će potom komisija Koordinacije odrediti koji je najuvjetniji za odigravanje finalnog turnira.

Krajnji rok za okončanje općinskih nadmetanja je 15. kolovoza, dok Liga Hercegovine, čiji je organizator Koordinacija, a tehnički organizator domaćin natjecanja Mostar, treba započeti nadmetanje najdalje do 20. kolovoza.
- Zadovoljstvo nam predstavlja to da se ponovno u natjecanje uključuje Čapljina, što je i najveći dobitak za ovu godinu. Svi prošlogodišnji sudionici ponovno organiziraju svoje lige, pa ćemo tako imati najbrojniju završnicu do sada uz devet momčadi koje će se boriti za titulu najboljeg u Mostaru, kaže predsjedatelj Međužupanijske koordinacije za općinska malonogometna natjecanja MZ-a Mile Prusina.

Čapljina prethodna dva ljeta nije organizirala Ligu MZ-a, a na jučerašnjem sastanku predloženo je da po sustavu rotacije domaćinstava završnih natjecanja budu organizatori i domaćini Lige Hercegovine u kolovozu 2011. godine, kada će se igrati sedma završnica.
Osim detalja vezanih za pojedinačna općinska natjecanja te šeste završnice, čiji će domaćin biti Mostar, posebna pozornost se obratila na status Koordinacije.

- Htjeli smo da tom neformalnom tijelu damo veću ozbiljnost i status kakav zaslužuje, spominjalo se i formiranje posebne udruge, ali smo na kraju odlučili tražiti da bude u sklopu udruge HZ HB, a u sastavu sportske djelatnosti i Odbora za sport. Sve to je u svrhu daljnjeg razvoja ovog natjecanja, rekao je Mile Prusina.

Općinska natjecanja već su započela u Čitluku, koji tradicionalno prvi kreće s Ligom, te Širokom Brijegu i Posušju. U Mostaru i Ljubuškom lige startaju 12. srpnja, Grude kreću 15. srpnja, dok termini početka natjecanja u Čapljini, Tomislavgradu i Stocu još nisu poznati. Posušje ima najviše sudionika (26), Čitluk i Široki Brijeg imaju po 24, koliko bi mogao imati i Ljubuški. 16 momčadi će se boriti za naslov najboljeg u Grudama, u Mostaru će ih nastupiti 14, a u Stocu 6. Još nije poznat broj ekipa sudionica u Čapljini i Tomislavgradu.

Er. B. | Dnevni list