Ovo je trenutak da se prepozna kako je GOŠK zaslužio više rezultatima

zrinjski gošk
Upravo tim iz Doboja kod Kaknja su savladali u posljednjem kolu (2:1) u gostima, a trener Feđa Dudić u posljednje vrijeme usput uspijeva priliku dati i igračima koji su manje nastupali.

- Imamo 16 - 17 igrača koje koristim u ovisnosti od formacije, sustava i protivnika. Svi igrači su u kombinaciji, koristio sam ih 17 gotovo stalno. Namjeravam do kraja šansu dati i Darku Đajiću da vidim dokle je stigao poslije ozljede, ali i golmanu Antoniju Brkiću. govori Dudić koji je najavio da će ekipa i poslije osiguranog ostanka nastaviti u istom ritmu, da bi to dokazali već protiv Mladosti.

- Tražio sam da nastavimo pobjednosni niz, ne treba dozvoliti da sve dobro napravljeno lako prospemo. To nam se i vratilo protiv Mladosti. Igrali smo kao da je jako važna natjecateljska utakmica, tako ćemo odraditi i posljednje dvije. Želim da igrači u sebi kroz svaku utakmicu izgrade mentalitet da idu uvijek na pobjedu. Kako idu na treningu i žele između sebe uvijek pobijediti, nema razloga da tako ne bude i na utakmicama.

U subotu će igrati s Borcem.

- Ne mogu doći s nekim velikim nabojem pa vjerujem da će biti dobra utakmica za gledanje. Borac ima dosta kvalitetnih pojedinaca koji mogu u jednom trenutku sami odlučiti utakmicu. Imali su lošije izdanje u Vitezu, ali to nas neće zavarati. Sigurno će biti bolji u Gabeli. Moramo najozbiljnije shvatiti protivnika i probati ponovno doći do pobjede, najavljuje trener Lavova.

GOŠK je već sezonu učinio jako uspješnom, ali se može otići i korak dalje.

- Kad je počinjala Liga za ostanak htio sam da ne izgubimo nijednu utakmicu do kraja. Izgubili smo prvu od Čelika, ali smo sad u nizu od sedam bez poraza. Startali smo u Ligu za ostanak sa 9. mjesta, a sad smo 7. Sigurno da je ovo velik rezultat. Želimo sad biti prvi, to bi bio veliki uspjeh, pogotovo kad se vidi tko sve tu igra. Uvijek nađemo neki novi cilj. Prethodno smo htjeli osvojiti više od 33 boda, što je rekord GOŠK-a u Premijer ligi. Sad želimo osvojiti prvo mjesto u Ligi za ostanak.

U klubu već dosta razmišljaju o sljedećoj sezoni koja će biti poseban izazov.

- Mora se zatvoriti financijska konstrukcija za sljedeću sezonu, o tome ovisi i moj ostanak. Ovaj rezultat je pokazatelj da se i drugi trebaju uključiti da pomognu ovom klubu. Sigurnu pomoć imamo samo od lokalne vlasti, ali mislim da bi poslije ovih rezultata i ta lokalna vlast trebala dosta više pomoći. U drugim sredinama 60 - 70 posto proračuna snose lokalne vlasti. Kod nas je to možda do 20 posto. Hvala im i za to, ali ovo je trenutak da se prepozna kako je GOŠK zaslužio više rezultatima. Druga sezona je najgora, ne smije se se ući bez neriješenog pitanja financija. I prošli put je GOŠK ispao u drugoj sezoni, istaknuo je Feđa Dudić.

Druga sezona je jako opasna

Trener GOŠK-a bi po završetku sezone trebao govoriti o svom statusu. U klubu očekuju da će nastaviti sa svojim vrlo uspješnim radom.

- Nisam svoj status dogovorio i ne želim da uđem u priču dok ne vidim ozbiljne potvde o proračunu za sljedeću sezonu. Ako nećemo imati ozbiljne izvore financiranja i redovita primanja, što dosad nije bio problem, onda to nije to. Međutim od nove godine svi igrači moraju imati profesionalne ugovore što automatski znači povećanje troškova. Zahvaljujući predsjedniku Luji Iliću, koji je praktički od kuće donosio novac, to nije bilo problem dosad. Ali ne možemo tako dalje. Ja se nadam da će investitori prepoznati svoj interes u klubu koji je zdrava sredina sa rezultatima. S tim što općina prebacuje GOŠK-u mi ne možemo igrati ni Prvu ligu FBiH, smatra Dudić i dodaje:

- Kad klub riješi financije onda ću sjesti i razgovarati. Ja garantiram uspjeh gdje su svi zadovoljni i poštuje se dogovor prema igračima. Onda je tog zadovoljnog igrača najlakše trenirati. Druga sezona je jako opasna i ovaj uspjeh nas ne smije zavarati. Ako uđemo s euforijom, a nismo ništa napravili po pitanju financija, onda ćem ose grdno prevariti. Od toga neće biti ništa.

Ozljede kroje sastav za Borac

Od ranije je GOŠK bez Luke Ankovića i Dine Deaka, a u posljednjim kolima su ostali bez još par prvotimaca.

- Imamo dosta ozljeda, Amir Zolj je van stroja, Dino Hasanović je upitan, Stjepan Vego ne trenira, Stefan Barić se ozlijedio protiv Mladosti. Ozljede će krojiti sastav za Borac. Ali to nam nije ništa novo, ostajali smo i prije bez igrača. Snaći ćemo se i sad.

Piše: Ersan Bijedić, [email protected]