Ovo je momčad s kojom će Zlatko Dalić napasti Engleze; u prvih 11 vraća se jedan od najiskusnijih

Vatreni, Daniela Škegro, Hrvatska, Engleska, Daniela Škegro, Vatreni, Daniela Škegro, velimir raspudić, Hrvatska
Izbornik Zlatko Dalić našao se u problemima zbog ozljeda, za utakmicu je upitan Šime Vrsaljko, a čini se kako ni Ivan Strinić nije u najboljem stanju. Zbog njihovih izostanaka naša će reprezentacija istrčati u nešto drugačijem sastavu

Nakon šokantne četvrtfinalne utakmice s Rusima, ali i one u osmini finala protiv Danske, u hrvatskoj je svlačionici nastala prava 'pustoš'. Ritam Svjetskog prvenstva uzima danak, bilo je za očekivati da će naši igrači biti umorni, pa igrali su dvije utakmice u nizu produžetak te raspucavali jedanaesterce. Fizičko trošenje je maksimalno, o psihološkom i emotivnom pražnjenju da ne govorimo...

I sada, samo dan prije polufinalne utakmice s Engleskom (srijeda, 11. srpnja, 20 sati), izbornik Zlatko Dalić ima velikih problema oko sastavljanja momčadi za ovaj povijesni meč. Prvi trening u Moskvi propustili su naš heroj, golman Danijel Subašić koji se ozlijedio (zadnja loža) na susretu s Rusijom, nije bilo ni Šime Vrsaljka (koljeno) te Dejana Lovrena (umor), a po posebnom su programu radili Ivan Strinić i Ante Rebić.

Realno, to je pola prve momčadi koja je iznijela najveći teret ovog SP-a, a ostale su još dvije - najvažnije - utakmice. Ritam je sulud, dojam je da je naša reprezentacija još i dobro prošle, nema - barem za sada - težih ozljeda, a najviše posla u posljednja dva dana imala je naše liječnička služba i fizioterapeuti. Niti ne sumnjamo da će učiniti baš sve da ih osposobe za igru i da će naši reprezentativci biti spremni za sutrašnji polufinale. No, čini se kako će Dalić protiv 'Tri lava' ipak izvesti malo 'redizajniranu' momčad.

Na golu je i dalje Subašić, on će igrati i 's jednom nogom', trebao bi biti potpuno spreman. Najveće dileme su u obrambenoj četvorci. Problem bokova - Vrsaljko i Strinić - Dalić može riješiti na dva načina. Prvi je pod pretpostavkom da će Strinić biti spreman te bi i dalje držao lijevi bok. Promjena bi bila na desnom boku jer je sada izvjesno da Vrsaljko najvjerojatnije neće moći... Njegovo mjesto zauzeo bi 'bećar' Domagoj Vida koji je tu poziciju korektno odradio na prijateljskoj utakmici s Brazilom, dok bi stoperski par činili Dejan Lovren i naš iskusni rutiner Vedran Ćorluka. Druga varijanta je u slučaju da neće moći ni Strinić ni Vrsaljko. Tada bi lijevi bok preuzeo Josip Pivarić, a Vida bi bio desno, Lovren i Čarli na stoperima. To i nije tako loše jer će nam trebati Ćorluka i njegova visina u skok igri protiv visokih Engleza.

Promjena bi bilo i u veznome redu i napadu. Prema nekim najavama iz prvih 11 ispao bi Andrej Kramarić koji je bio strijelac protiv Rusije, a sve s ciljem da se ojača vezni red. Dakle, Hrvatska protiv Engleske neće biti tako ofenzivna jer bi u veznome redu na 'zadnjem veznom' zaigrao Marcelo Brozović uz standardni dvojac kojeg čine Luka Modrić i Ivan Rakitić. Brozović bi tako bio onaj toliko potrebni 'osigurač' kako bi se Modrić i Raketa mogli više priključivati napadu. Na krilima su standardno Ivan Perišić lijevo i Ante Rebić desno, a u vrhu napada Mario Mandžukić. Kramarić bi bio 'džoker s klupe', a svoju će priliku čekati i Mateo Kovačić te Milan Badelj.

Nagađalo se kako bi Dalić mogao pomalo indisponiranog Perišića ostaviti na klupi. Na njegovu bi poziciju prebacio Mandžukića, a u sam vrh napada Kramarića. No, izbornik je očito odustao od takve promjene jer Perišić jednostavno mora proigrati. Eh, da je onaj šut u 60. minuti protiv Rusa ušao u gol... Ali ne, 'zapela' je lopta na stativi, a popularni Koka ostao je bez novog gola na ovom SP-u. Neka, vratit će mu se to protiv Engleza!

Dakle, početni sastav hrvatske reprezentacije za polufinalnu utakmicu s Engleskom trebao bi izgledati ovako: Subašić - Vida, Lovren, Ćorluka, Strinić (Pivarić) - Brozović - Rakitić, Modrić - Rebić, Mandžukić, Perišić.

Tportal.hr