FOTO/VIDEO  Ovo je BiH nogomet: Kadija te tuži, kadija te sudi

Tako se već godinama nekima gleda kroz prste, a kasa saveza se konstantno puni kaznama koje se izriču klubovima za ponašanje njihov navijača.

Komitet za normalizaciju pri savezu tako je od svog osnutka nekome majka, a nekome maćeha, i ne treba biti pametan da se shavti tko je tko u bh nogometu.

Navijači Zrinjskog su u nedjelju izbačeni sa stadiona jer su na teren bacili tridesetak petardi. Na njihovom izbacivanju su inzistirali suci, a delegat je naredio da se navijači Zrinjskog odstrane sa tribine za gostujuće navijače. Ništa čudno rekao bi neko, i ne bi bilo čudno da se ista stvar primjenila navijačima Sarajava koji su u istom natjecanju napravili puno goru stvar u Travniku. Petarde navijača Zrinjskog u Širokom su igra za malu djecu naspram onoga što su napravili navijači Sarajeva u Travniku.

Prvi prekid zbog par petardi uslijedio je u 4. minuti i to na inzistiranje pomoćnog suca. U Travniku je prvi prekid uslijedio u 6. minuti nakon bakljade. U oba slučaja su navijači upozoreni da prekinu sa korištenjem pirotehnike.

Na Širokom je prekid od čitavih pola sata uslijedio nakon 17. minute, nakon čega su se nogometaši povukli u svlačionice.

U Travniku su se igrači povukli u 25. minuti. Snimke koje ćete pogledati govore koliko je stvarno bilo potrebe za prekidima na obije utakmice, te će i laik lako zaključiti o intezitetu korištenja pirotehnike kod obije navijačke skupine.

Nakon svega navijači Zrinjskog su izbačeni sa stadiona, dok navijače Sarajeva niko nije ni pomakao.

Živimo li mi u istoj državi?
Vrijede li u ovoj državi ista pravila za sve?

Odgovor na prvo pitanje je da, na drugo jedno veliko NE.

Nažalost u ovoj državi sve je politika, pa tako i sport. Institucije NS BiH morale bi razmisliti o svom djelovanju. Ili to ili promjena u NS Sarajeva i Željezničara.

Napominjemo da je u divljanju navijača Sarajeva ozlijeđen jedan nogometaš Travnika, te to i stoji u priopćenju NS BiH koje citiramo:

FK Sarajevo kažnjeno je zbog uporabe pirotehničkih sredstava (baklje i petarde) i ubacivanja u ograđeni dio terena za igru uslijed čega je ozlijeđen domaći igrač, te lomljenja plastičnih stolica po završetku utakmice.

Video snimci u našem prilogu govore više od svih tekstova napisanih na ovu temu, a Vi se gospodo iz saveza stidite zbog svojih odluka i poteza.

Kadija te tuži, kadija te sudi...

hercegovina.info