FOTO   Ovako su bh navijači Manchester Uniteda slavili pobjedu u gradskom derbiju

Manchester United, BIH

Udruga navijača Manchester Uniteda u Bosni i Hercegovini je osnovana kao neprofitabilna građanska organizacija.
Vizija udruge je da promovira ime Manchester Uniteda u Bosni i Hercegovini, da učestvuje u humantiranim akcijama, da organizira okupljanja navijača i svojih članova kao i kada bude oficijelno priznato od strane Manchester Uniteda da organizira karte za utakmice voljenog kluba.

Jučer je u 31. kolu Engleske Primijer lige na stadionu Old Trafford odigran manchesterski derbi Uniteda i Cityja.

Crveni vragovi su bili ubjedljivi rezultatom 4:2, golove za domaćina su postigli (Young, Fellaini, Mata i Smalling) za Man City dva gola je postigao Agüero dok je Edin Džeko utakmicu gledao sa klupe.

Jučer su se navijači "Crvenih vragova" iz cijele BiH za drugu godišnjicu postojanja, okupili u Tuzli gdje su poželjeli samo jedno: "Pobjedu protiv gradskih rivala". Okupljanje je organizirano u St. James Irish Pub-u u Tuzli gdje su najvatreniji simbolično obilježili dvije godine postojanja a ujedno i pratili i gradski derbi, te u konačnici pobjedu svojih ljubimaca.

Po isteku 90 minuta svi su bili dobro raspoloženi zbog pobjede Crvenih vragova kojima je ovo bila ukupno 18 pobjeda u prvenstvu. Uslijedila je pjesma i slavlje ispred lokala.

"Danas je u Tuzlu došlo oko 150 navijača Manchester Uniteda iz svih gradova BiH. Naša udruga će nastaviti da promovira ime Manchester Uniteda u BiH ali i humanitarni rad u našoj državi. Hvala svima koji su danas bili na našem trećem okupljanju."-rekao je Aner Havalić, predsjednik Udruge navijača Manchester Uniteda u Bosni i Hercegovini.