Ovako bi mogao izgledati hrvatski put do finala!

perisic raketic
Poznati su svi parovi osmine finala, a nama je najvažnije da će Hrvatska u subotu u Lensu (21 sat) igrati protiv Portugala.

Ostatak kostura osmine finala nam donosi dvoboj Švicarske i Poljske, u britanskom okršaju će se sudariti Wales i Sjeverna Irska, Belgija ide na Mađarsku, svjetski prvaci Nijemci na Slovačku, a u ‘reprizi' finala prošlog Eura igrat će Španjolska i Italija. Domaćini Francuzi plasman u četvrtfinale će loviti protiv Irske, a Englezi će pokušati preskočiti Island, piše net.hr.

U četvrtfinalu Švicarska ili Poljska

Ono što je i golim okom vidljivo je da je donji dio ždrijeba znatno teži, ali to je zapravo odlična vijest za Hrvatsku. Vatreni, naime, sve do finala ne mogu igrati protiv Njemačke, Italije, Španjolske, Francuske i Engleske. Naravno da je preuranjeno već sada gledati prema finalu, ali fantastične igre koje su u dosadašnjem tijeku prvenstva pokazali Čačićevi izabranici daju nam pravo da sanjamo i da bacimo oko i dalje od Portugala.

Dakle, ako Hrvatska u subotu slomi Ronalda i prijatelje, pet dana kasnije će u Marseilleu igrati protiv bolje reprezentacije iz dvoboja Švicarska - Poljska. Nije ni potrebno isticati da bi naša reprezentacija u toj utakmici bila favorit jer i na papiru i prema svemu dosad pokazanom na Euru ima bolju momčad od obje spomenute. Švicarci su dosad pobijedili samo Albaniju i igraju dosta tvrdo, dok su Poljaci ostavili nešto bolji dojam, svladali Sjevernu Irsku i Ukrajinu, odigrali neodlučeno protiv Nijemaca, i sve to bez pravog učinka svoje najveće zvijezde Roberta Lewandowskog.

Polufinale protiv Belgije?

Prođe li Hrvatska i taj izazov, posljednja prepreka prema finalu u Lyonu će joj biti najbolja reprezentacija iz pokera koji čine Wales, Sjeverna Irska, Mađarska i Belgija. Logika nam govori da bi u četvrtfinalu trebali igrati Wales i Belgija, a kvaliteta je tu na strani momčadi Marca Wilmotsa. No, dojam je da je upravo taj Wilmots i glavni problem Belgijaca i da jednostavno nema dovoljno trenerskog znanja da bi vodio momčad krcatu sjajnim igračima poput Hazarda, De Bruynea, Lukakua, Vertonghena...

Teško će netko osporiti tvrdnju da je Hrvatska dosad prikazala najbolju igru od svih reprezentacija koje su u gornjem dijelu kostura. To je ono što nam daje nadu da si Modrić i društvo mogu prokrčiti put sve do finala, 10. srpnja u Parizu. No, put do Stade de Francea je dugačak, a prvi korak treba napraviti ove subote u Lensu.