Oslabljena Hrvatska danas protiv Austrije

Hrvatska vatreni, vatreni Hrvatska, Hrvatska, Vatreni, Josip Šimunić, Dinamo, hrvatska-island, demant, vatreni pivo

Na stadionu Wörthersee istrčat će okrnjena Hrvatska.

Od onih koji bi trebali podnijeti najveći teret u novim kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2012. u Ukrajini i Poljskoj više nema Ivice Križanca koji se oprostio, Danijel Pranjić i Ivica Olić su još u Bayernu, jer ih čeka finale Lige prvaka, Ivan Rakitić, Dejan Lovren i Nikola Kalinić su s mladom reprezentacijom, a ozljede su bile jače od Eduarda, Nike Kranjčara, Vedrana Runjea, Darija Kneževića i Vedrana Ćorluke.

'Respektiramo Austriju. Radi se o mladoj momčadi željnoj dokazivanja. Sigurno to neće biti utakmica prijateljskog karaktera. Ne čeka nas lak posao, jer nam nedostaje 11 igrača, a ovi koji su spremni već su u mislima na zasluženom odmoru. No, i u takvoj situaciji vjerujem u pobjedu,' najavio je Bilić.

Hrvatski izbornik je nestrpljiv da vidi nova lica u akciji.

'Dobro je što ćemo pojedince po prvi puta vidjeti iz početka. Nije nam toliko bitno da pokažemo u kakvom smo stanju, premda je jasno kako bi htjeli zadržati visok plasman na Fifinoj ljestvici gdje smo trenutačno deveti. Ova tri susreta su nam pravi uvod u kvalifikacije. Pristup u pripremi je bio jako ozbiljan i s igračima smo proanalizirali suparnika,' završio je Bilić.

Sastavi:

Austrija: Macho – Pödl, Dragović, Ortlecher, Fuchs – Harnik, Schiemer, Junuzović, Korkmaz – Wallner, Janko

Hrvatska: Subašić – Srna, Vučko, Šimunić, Strinić – Dujmović, Vukojević – Mandžukić, Petrić, Modrić – Jelavić.

hina