Osim: Uvjeren sam da će BiH izbaciti iz kvalifikacija

"Suspenzija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine zaslužena je i očekivana. Slažem se s tom odlukom, ali to nje umanjuje njenu tragičnost. Kao i u brojnim drugim zemljama, nogomet je i u BiH vrlo važan čimbenik, strast koja ujedinjuje mnoge ljude. S druge strane mnogi žele sudjelovati u tome i dijeliti svoj komad kolača, zbog čega je upletanje politike nažalost neizbježno", rekao je Ivica Osim.

Hoće li suspenzija ubrzati promjene u BiH?


"Situacija u nogometu samo je refleksija cjelokupne situacije u društvu. Da, slažem se da suspenzija može biti generator promjena, samo smatram da je ista došla naprasno, jer u FIFA-i i UEFA-i nemaju pojma što se događa u Bosni i Hercegovini. Reagirali su ishitreno, bez da su dobro promislili i shvatili cjelokupnu situaciji. Postojale su i drugi instrumenti kojima se moglo reagirati i koji su mogli pripomoći ovoj cjelokupnoj situaciji. Sada kad je suspenzija izglasana, ne postoji mogućnost da se ona povuče, jer bi spomenute instance izgubili na kredibilitetu", napomenuo je Osim.

"Ovako će se dogoditi jedna velika sramota za ovu zemlju, jer ne vjerujem da će se situacija promijeniti prije sljedećih utakmica. Uvjeren sam da će BiH izbaciti iz kvalifikacija i da se neće imati priliku natjecati na Euru 2012. Tužno je što nam nitko ne želi pomoći. Naš problem ne interesira nikoga, dovoljno nam se prisjetiti rata u devedesetima", dodao je.

Spominje se mogućnost da upravo Ivici Osimu bude ponuđeno preuzimanje čelnog mjesta Nogometno saveza BiH...


"O tome zaista ne znam ništa i smatram to vrlo delikatnim pitanjem. Za sada mi se nitko nije obratio niti pozvao na kakav sastanak. Ukoliko me zaista žele na mjestu predsjednika Saveza sugeriram im da konkretiziraju svoj interes i pozovu me na razgovor o konkretnim pitanjima. Povratak na trenersku klupu me ne interesira. Moram čuvati zdravlje, a uz rub terena stres je nevjerojatan", odgovorio je.

izvor: index.hr