Osim: Oprezno protiv Olimpica

Izabranici menadžera Amara Osima imat će priliku za nastavak uspješne serije, a pozitivan rezultat protiv Olimpica učvrstio bi ih na vrhu tablice.

Željezničar je u sutrašnjem dvoboju apsoultni favorit i očekuje se da nastavi tradiciju dobrih rezultata protiv najmlađeg sarajevskog premijerligaša. Naime, u dosadašnjih 15 utakmica Željezničar je slavio 14 puta, a ekipa s Otoke samo jednom je izborila remi.

Osim je na današnjoj konferenciji za novinare izjavio da očekuje pobjedu, ali da igrači moraju da odigraju maksimalno angažirano.

"Nema straha od Olimpica, nego od eventualnog opuštanja kod igrača. Samo pogled na tablicu treba razbuditi sve one koji misle da će biti lako. Peto mjesto daje im za pravo da se mogu nečemu nadati na Grbavici. Imaju ekipu koja svakome može napraviti problem i zbog tog treba biti oprezan. Učinit ćemo sve da presudi kvalitet, jer on je definitivno na našoj strani", izjavio je Osim.

Susret između Željezničara i Olimpica na rasporedu je u subotu u 19 sati, a sudit će ga Dragan Skakić iz Bosanske Gradiške.

Fena