Osijek dočekuje Cibaliju: Novi susret starih rivala

Osijek - Cibalia
...čije se ispunjenje željno očekuje. Ipak, današnji dan donosi Slavonski derbi koji nas vraća nekoliko sezona unatrag. Iako utakmica nosi epitet prijateljske, jasno je kako sportskih i navijačkih tenzija te zanimljivosti na terenu i tribinama neće nedostajati.

Za razliku od Osijeka, Cibaliji će ovo biti prva pripremna utakmica, a uz onu sa Zrinjskim možda i najjača. Prilika će to biti i kako bi Cibalia vidjela gdje se trenutno nalazi u odnosu na jednog prvoligaša s kojim bi, nadamo se, naredne jeseni mogla igrati i natjecateljske utakmice. Posljednji susret ovih momčadi u službenim natjecanjima bio je u posljednjem kolu sezone 2012./2013. kada je domaćin slavivši pobjedu 1:0 ispratio Cibaliju mežu drugoligaše.

Za susret s rivalom iz Vinkovaca, zbog smanjenja troškova organizacije utakmice, Osječani otvaraju dvije tribine - sjever za goste i zapad za domaće navijače. Za sve one koji iz nekog razloga ne mogu biti u Gradskom vrtu, prijenos je omogućila Slavonska televizija. Početak je prvo bio zakazan u 12 sati, da bi u četvrtak bio promijenjen na 13 sati i 30 minuta. Razlog - inzistiranje Osječke policije.

Davor Mikulić/HERCEGOVINA.info