VIDEO  Opći kaos nakon trećeligaškog derbija, ozlijeđeno čak 17 policajaca

neredi
neredi

Naime, domaći su navijači u srijedu teško prihvatili 3:2 poraz od rivala, pa su se sukobili s policajcima koji su radili na osiguranju.

Kako prenose tamošnji mediji, ozlijedili su ih čak sedamnaest, a u neposrednoj blizini stadiona je pričinjena i znatna materijalna šteta. Nervoza je počela tek što je sudac dao znak za svršetak utakmice, a nasilje je inicirala želja gostujućih igrača da važnu pobjedu proslave ispred malobrojnih prijatelja kluba.

Tada su se domaći navijači pokušali s njima sukobiti, a svoje su frustracije prenijeli izvan stadiona. Policajci su im uzvratili gumenim mecima, a samo je troje nasilnika uhićeno.

Igrači i uprava Atalante su zbog vlastite sigurnosti neko vrijeme zadržani u klupskim prostorijama All Boysa, ali su naposljetku na Twitteru potvrdili da su sigurno stigli kućama nakon izuzetno važne i dramatične pobjede.

Atalanta je, činilo se, u 88. minuti u rukama imala siguran trijumf kada je Lucas Gabriel Modesto zabio za 3:0 vodstvo, međutim u preostalih nekoliko minuta je Lucas Nicchiarelli s dva pogotka za domaćine dvoboj odveo u neizvjesnu završnicu.

Gosti su se zahvaljujući tri boda popeli na drugo mjesto Primere B Metropolitane, dok su All Boysi ostali na četvrtom.