Opći bojkot: Boysi poručili 'ili Mamić ili mi'

Opći bojkot: Boysi poručili 'ili Mamić ili mi'
Sastanak, na koji je došlo oko 100 ljudi, je održan u utorak navečer a zastupljene su bila sve frakcije. I u najavi je mirisalo na bojkot, ali iz navijačkog rakursa važno je bilo i hoće li nastaviti putovati na gostovanja. I sa sigurnosnog. Zaključili su da nema smisla uopće podržavati ovakav Dinamo i da će se sve utakmice gledati iz zagrebačkih baza. Posljednje bojkote imali su tijekom devedesetih u doba Croatije ali ti nisu uključivali gostovanja.

Povod je Velimir Zajec, ali razlozi se talože godinama. Najnovija smjena trenera tek je uključila alarm i intenzivirala staru priču. Kažu da su spremni i na dulju apstinenciju, ali da bi se željeli što ranije vratiti na stadione. Ne boje se da grupa neće opstati u tom razdoblju, prenosi tportal.hr.

Razlog je praktično samo jedan, a odnosi se na više aspekata vladavine Zdravka Mamića. Točnije, njegovih metoda. Ima pet naslova u nizu sa tri kupa i po tri ulaza u Ligu Uefa u zadnjih pet godina, ali navijački korpus se složio da je obitelj klub odvela u krivom smjeru.

Facebookom se širi grupa (do utorka navečer je brojala blizu dvije tisuće ljudi) koja poziva na prosvjed protiv Zdravka Mamića, ali to istaknutiji Boysi nisu organizirali. Nešto slično na razini jezgre to nije dogovoreno.

Sa sastanka je poručeno 'Ili on ili mi', i to ne između redova nego izrijekom i zaključcima. Pred Dinamom je neobična jesen.