Olympiacos svladao Dinamo u paklu Pireja!

GNK Dinamo, HNK Hajduk, GNK Dinamo, GNK Dinamo, Dinamo, rijeka, HNL, GNK Dinamo Zagreb, zdravko mamić dinamo, uefa liga prvaka, nogomet, Dinamo, Arsenal, Liga prvaka, Dinamo, Arsenal, Dinamo, FC Bayern, Bayern München, Liga prvaka, GNK Dinamo, nogomet
Dinamo je vodio na poluvremenu, no domaćin je u nastavku susreta okrenuo rezultat i izborio pobjedu. Dinamo je poveo u 21. minuti golom Armina Hodžića i do kraja poluvremena održao je vodstvo. Olympiacos je mogao izjednačiti u 53. minuti, no Eduardo je obranio jedanaesterac Kostasu Fortounisu. Ipak, u 65. minuti je Kolumbijac Pardo izjednačio i to svega minutu nakon što je ušao u igru. Novi problemi za Dinamo nastali su u 79. minuti kada je Josip Pivarić zaradio crveni karton. Domaćin je igrača više iskoristio u 90. minuti, a pobjednički pogodak ponovo je postigao Pardo.

Dinamo je izgubio još jednu europsku utakmicu u kojoj je imao i rezultatsku prednost od 21. minute, kao i psihološku nakon promašenog jedanaesterca Fourtunisa. No, "modri" nisu izdržali s igračem manje dokraja, primili su vrlo, vrlo jeftin zgoditak u zadnjoj minuti i oprostili se od Europe.

Dvoboj je počeo s dvije šanse domaćina - u 7. minuti je udarac Fourtonisa iz daljine očešao vratnicu, a u 15. minuti je Masuaku pokušao glavom lobati Eduarda, no bio je zamalo neprecizan. U 21. minuti Dinamo je poveo iz svog prvog pravog napada. Pivarić je s desnog boka uputio savršeno precizan centaršut, a Hodžić je glavom posremio loptu pod samu gredu domaćeg vratara. Pogodak Zagrepčana šokirao je Grke, uslijedili su njihovi jalovi napadi bez prave završnice, da bi u 39. minuti Rog bio u prilici i povećati vodstvo, no nije uspio pravovremno podmetnuti nogu u trenutku kada je vratar Olympiacosa otišao u prazno.

U 53. minuti Goncalo je u kaznenom prostoru srušio Ideya, a španjolski sudac je dosudio kazneni udarac za domaćine. Izvođač je bio Fourtunis, a Eduardo je pogodio stranu i uspio obraniti udarac, da bi najbolji grčki igrač prvi došao do lopte i poslao je daleko iznad vratiju. U 65. minuti u igru je kod Olympiacosa ušao Pardo, a svega dvadesetak sekundi kasnije uspio je zabiti. Nakon progravanje Sebe Kolumbijac Pardo je pored Pivarića pogodio sami desni kut vrata Eduarda. U 78. minuti Dinamo je ostao bez Pivarića koji je olako zaradio drugi žuti karton. I dok se očekivao kraj, Dinamo je ponovno primio početnički gol. Na dugu loptu bespotrebno je istrčao Eduardo, a Pardo je lako plasirao loptu pored njega i postao junakom Pireja.

Bio je to četvrti Dinamov poraza u posljednjih pet utakmica. 'Modri' su izgubili posljednja dva europska ogleda protiv Olympiacosa, dva ligaška susreta protiv Rijeke i Splita, a dobili su jedino, i to teškom mukom Mladost iz Ždralova u Kupu. Zanimljivo, Dinamo je do gostovanja u Munchenu protiv Bayerna koncem rujna zabilježili 45 susreta bez poraza u svim natjecanjima. Međutim, nakon 'porcije' na Allianz Areni 'modri' su upisali samo dvije pobjede u zadnjih sedam susreta u svim natjecanjima.U drugom susretu iz ove skupine Bayern je u Munchenu deklasirao Arsenal 5-1. Golove za bavarski sastav zabili su Robert Lewandowski (10), Thomas, Muller (29) David Alaba (44) i Arjen Robben (55), dok je strijelac za goste bio Olivier Giroud (69).Na ljestvici vode Bayern i Olympiacos sa po devet bodova, dok Arsenal i Dinamo imaju po tri boda.

U idućem kolu, 24. studenog Dinamo putuje u London na noge Arsenalu, dok će Bayern ugostiti grčki sastav. Prvi krug Lige prvaka Dinamo zatvara 9. prosinca kada će na stadionu Maksimir gostovati Bayern, a u Pireju se sastaju Olympiacos i Arsenal.


OLYMPIACOS - DINAMO 2:1 (Pardo 65', 89' / Hodžić 21')

OLYMPIACOS: Roberto - Elabdellaoui, Siovas, Botia (od 51' Da Costa), Masuaku - Milivojević, Kasami (od 80' Finnbogason), Hernani (od 64' Pardo), Fortounis, Seba - Ideye

DINAMO: Eduardo - Matel, Taravel, Goncalo, Pivarić - Machado, Rog, Antolić - Fernades (od 87' Musa), Pjaca (od 80' Sigali)- Hodžić (od 57' Henriquez)

sportske novosti