Olmo potpisao za Leipzig

Dani Olmo , transferi, Leipzig
Direktno

RB Leipzig danas je potvrdio transfer Danija Olma koji je potpisao ugovor s vodećim klubom Bundeslige, a u ponedjeljak bi trebao biti predstavljen navijačima.

Dinamo je za Španjolca dobio između 18 i 20 milijuna eura, a još desetak će dobiti kroz brojne bonuse. Hrvatskom prvaku pripast će i 20 posto od budućeg transfera, a Leipzig je u Olmov ugovor ugradio klauzulu od 80 milijuna eura. Olmo je potpisao ugovor na četiri godine.

"Pratio sam što se događa u Leipzigu zadnjih godina i klub me privukao svojom filozofijom razvoja mladih igrača. To je atraktivan klub koji vjeruje mladim nogometašima i idealna je sredina za razvijanje talenta. Nadam se da ću pomoći momčadi da što dulje bude na vrhu Bundeslige", rekao je Olmo za službenu stranicu Leipziga.

"Oduševljeni smo što smo unatoč brojnim ponudama renomiranih klubova uspjeli dovesti Olma. Uspjeli smo ga uvjeriti da je Leipzig pravi klub za njega i njegov razvoj.

On je fantastično utreniran igrač sa strašnim tehničkim kapacitetima. Opasan je s loptom u nogama i s njim ćemo imati puno više opcija u napadu. Tek mu je 21 godina i siguran sam da ćemo i mi i navijači godinama uživati u njegovim igrama", rekao je Leipzigov sportski direktor.

https://www.facebook.com/rbleipzigEN/photos/a.283045112131305/861513844284426/?type=3&theater