Olić u Ligi prvaka zabijao češće od Messija i Milita

Ivica Olić

Champions je u svome posljednjem broju analizirao najbolje strijelce Lige prvaka, točnije izračunao je koliko je prosječno vremena prolazilo između njihovih pogodaka.

Hrvatski napadač Bayerna je na takvoj ljestvici zauzeo visoko četvrto mjesto budući da je golove zabijao svake 103 minute u prosjeku, prenosi index.hr.

Na prvom je mjestu najskuplji nogometaš svih vremena Cristiano Ronaldo koji je, kao i Olić, postigao sedam zgoditaka, ali mreže je u prosjeku tresao svakih 68 minuta. Njegovom Real Madridu to ipak nije pomoglo da dođe dalje od osmine finala.

Na drugom je mjestu Arsenalov napadač Nicklas Bendtner koji je svojih pet golova zabijao prosječno svake 92 minute, a ispred Olića je i Wayne Rooney (102).

Zanimljivo je da je iza hrvatskog reprezentativca ostao najbolji svjetski nogometaš Lionel Messi koji je s osam pogodaka bio prvi strijelac natjecanja, ali je svoje pogotke ipak postizao rjeđe, baš kao i junak finalne utakmice Diego Milito koji je s dva zgoditka odveo Inter do naslova protiv Bayerna.

 

Intervali postizanja golova u prošlosezonskoj Ligi prvaka:

1. Cristiano Ronaldo - 7 golova/svakih 68 minuta

2. Nicklas Bendtner - 5/92

3. Wayne Rooney - 5/102

4. Ivica Olić - 7/103

5. Lionel Messi - 8/129

6. Diego Milito - 6/161

...