Olić proglašen najprofitabilnijim Bayernovim pojačanjem

Ivica Olić, Ivica Olić, Ivica Olić, Bayern, Ivica Olić, Vatreni, Hrvatska, Ivica Olić, Vatreni, Ivica Olić, nogomet, Hrvatska reprezentacija, Hrvatska, Ivica Olić, hsv, wolsburg, transfer, Ivica Olić, Hrvatska nogometna reprezentacija, nogometaš, Ivica Olić, Ante Čačić, Hrvatska nogometna reprezentacija, Ivica Olić, nogometaš, Ivica Olić, Vatreni

Službena internetska stranica njemačke nogometne Bundeslige osvrnula se na neka od Bayernovih pojačanja u ovoj sezoni. Među njima i na dva Hrvata.

Igre napadača Ivice Olića opisane su epitetima, dok su nastupi Danijela Pranjića u Bayernovom dresu dobili prolaznu ocjenu.

Ivica Olić

"Bez ikakve dvojbe najprofitabilnije novo pojačanje Bayerna prošlog ljeta. Budesligaškim rekorderima pristupio je iz HSV-a bez odštete. Njegova odlučnost i volja na terenu su nevjerojatni, te su ga odmah učinili miljenikom Bayernovih nogometaša. Nažalost, ozljeda ga je poremetila u uspješnom startu, a to je i jedan od razloga zbog kojeg su se Bavarci tako dugo patili ove sezone."

"Patio je 30-godišnjak od rupture mišića (desne noge, op.a.) zadobivene na treningu hrvatske reprezentacije. Vratio se na teren u 13. kolu protiv Bayera i od tada zauzeo mjesto u početnoj postavi sastava. Izvanserijskim nastupima protiv Juventusa u Ligi prvaka, te Hannovera i Bochuma u Bundesligi, napadač prepun energije sudjelovao je velikim dijelom u posljednjim Bayernovim uspjesima."

Danijel Pranjić

"Pranjić je igrao u toplo-hladnom ritmu u prvoj polovici sezone. U trenucima kada je trener Louis van Gaal tražio najbolju postavu hrvatski reprezentativac popunjavao je mjesta na lijevoj strani Bayernove igre, te nije bio uspješan u izvršavanju obrambenih zadaća. Gurnut je prema naprijed kako bi ojačao napad, a kad je Van Gaal pronašao udarnu momčad Pranjić je solidno počeo odrađivati svoje zadaće na lijevoj strani veznoga reda."

"Izgledno je da će mu biti teško zadržati mjesto u početnoj momčadi kada se Franck Ribery i Arjen Robben u potpunosti vrate, ali 29-godišnjak se dokazao kao dobra zamjena na bilo kojem mjestu uz lijevu aut liniju terena", piše na stranici bundesliga.de.