Olić: Ne brinite, zabit ću za pobjedu!

Golgeterski post zabrinjava Slavena Bilića, ali i naciju, koja nakon klupskih uspjeha čeka da napokon i najdraža momčad eksplodira.

– Znam da svi gledaju u nas napadače, a nama baš ne ide. Ali, ovaj smo tjedan dobro trenirali, osjetio sam među suigračima želju, pozitivnu nervozu, ono što nas sve zajedno može dodatno motivirati. Ma, ne brinite se, postići ću taj pogodak za pobjedu – nasmiješio se u maglovito zagrebačko jutro prije leta u Tel Aviv Ivica Olić.

Igrali ste puno velikih, povijesnih utakmica. Ova bi mogla biti slična, posebno zbog izbornika Bilića?

– Skloni smo pretjerivanju, sigurno je da tri boda iz Tel Aviva donose mir, vraćaju samopouzdanje. Ako baš želite da govorimo statistički, mislim da nas niti remi ne isključuje iz utrke. Jer, Grci su već kiksali u susretu s Gruzijom.

Eduardu da Silvi posljednji posjet Tel Avivu u dresu kockastih ostao je u predivnom sjećanju, utrpao je Izraelcima tri komada.

– Znamo da neće biti lako. U deset godina Izraelci su kod kuće izgubili samo dvaput, od toga jednom od nas, a drugi put nisu imali sreće. Naša je najveća šansa što igraju otvoreno, to nam i te kako odgovara – rekao je Dudu, ali nije obećao da će postići novi hat-trick.

– U subotu navečer igrat će se potpuno drugačije. Tako je tada bilo, ali ja ne želim živjeti od prošlosti.

Ne priznaje da su nam ključni igrači u krizi.

– Ma nema krize, a to što neki igraju možda će nam ovaj put i pomoći. Svi smo svježi, nema umornih.

Dudu je zaboravio na ozljede koje su ga mučile.

– Potpuno sam spreman, dobro se osjećam i jedva čekam početak.

Zanimljivo, izraelski vratar zove se Dudu Aouate. Pa neka Dudu zabije Duduu

izvor: sportal.hr