Olić naj-kupovina Bundeslige

Urednici Bilda svojim su čitateljima na izbor za najbolje ljetošnje bundesligaško pojačanje ponudili 10 nogometaša, a prvo je mjesto zauzeo hrvatski reprezentativac Ivica Olić.

30-godišnjak je ljetos bez odštete na "mala vrata" iz HSV-a stigao u münchenski Bayern, zbog ozljede je u Bundesligi odigrao samo 828 i u Ligi prvaka 294 minute, ali je postigao šest golova u Njemačkoj (jedan Hoffenheimu za 1:1, jedan u 2:1 pobjedi protiv Nürnberga, jedan u 3:0 pobjedi protiv Hannovera, dva u 5:1 pobjedi protiv Bochuma i jedan u 5:2 pobjedi protiv Herthe) i dva u Europi (jedini protiv Maccabija i jedan u veličanstvenoj predstavi u Torinu protiv Juventusa i 4:1 pobjedi koja je Bayernu donijela proljeće u Ligi prvaka).

Olić je pobijedio ispred Nizozemca Eljera Elije (22-godišnjaka je bivši Olićev klub HSV od Twentea kupio za devet milijuna eura) na drugom i 21-godišnjeg Nijemca Lukasa Schmitza (bez odštete je iz druge momčadi Bochuma prešao u Schalke) na trećem mjestu.

U Top 5 su i 25-godišnji Argentinac Lucas Barrios kojeg je za 4,2 milijuna eura Borussia iz Dortmunda kupila od Colo Cola i 20-godišnji Nijemac Marco Reus kojeg je iz niželigaša Rot-Weiss Ahlena za milijun eura dovela Borussia iz Mönchengladbacha.

Claudio Pizarro je za dva milijuna eura stigao iz Chelseaja u Werder i na šestom je mjestu u izboru Bilda, Bayern je Ze Roberta pustio bez odštete i HSV se okoristio sedmom najboljom kupovinom, Sammi Hyypiä koji je bez odštete napustio Liverpool i potpisao za Bayer iz Leverkusena zauzeo je osmo mjesto, deveti je Andreas Ivanschitz kojeg je Mainz Panathinaikosu platio 1,5 milijuna eura, a 10. je Erin Derdiyok koji je za 3,8 milijuna eura Basel promijenio za Leverkusen.

sportnet.hr