Okupili se bh nogometni kadeti: Najtalentiraniji izabrao Hrvatsku reprezentaciju

Izborniku Sakibu Malkočeviću javilo se 18 od 20 pozvanih igrača: Goran Karačić (Zrinjski), Kerim Memija (Željezničar), Mladen Perović (Slavija), Amar Herić (Čelik), Anes Kurtanović (Sarajevo), Dino Vrdoljak (Široki Brijeg), Goran Ratković (Borac), Adel Halilović (RB Salzburg), Marko Mihojević (Leotar), Aleksandar Popović (Kozara), Samir Radovac (Sarajevo), Ismir Hajrulahović (Hajduk Split), Adem Hodžić (Dinamo Zagreb), Marko Simović (Leotar), Edis Tahiri (Olimpic), Almir Aganspahić (Olimpic), Emil Gluhalić (Zagreb), Amar Burović (Sarajevo).

Na prvoj prozivci nisu se pojavili Alen Halilović i Osman Hadžikić.

"Željeli smo da igrač zagrebačkog Dinama Halilović zaigra za BiH, ali on će vjerojatno nastupati za hrvatsku reprezentaciju. Hadžikić iz bečke Austrije nije mogao doći zbog školskih obaveza, međutim ovo je drugi put da se nije odazvao i teško da će dobiti novu priliku", izjavio je Feni izbornik Malkočević.

Mladi bh. nogometaši pred odlazak u Sloveniju u naredna dva dana obavit će dva treninga na pomoćnom terenu stadiona Koševo te jedan po dolasku u Ajdovščinu.

Susret protiv Slovenije bit će prva provjera kadetske reprezentacije BiH za kvalifikacije za EP 2013. u Slovačkoj. BiH je od 24. do 29. rujna domaćin kvalifikacijskog turnira za EP, a u grupi su još selekcije Francuske, Grčke i Slovenije.

Fena