OGLASILI SE I NAVIJAČI Borussia Dortmund otkazala 500 godišnjih ulaznica

Navijači Borussia Dortmund
Navijači Borussia Dortmund
Getty Images

Njemački nogometni velikan Borussia Dortmund otkazao je 500 godišnjih ulaznica za navijače za sljedeću sezonu jer nisu prisustovali dovoljnom broju domaćim utakmicama.

Navijači koji nisu sudjelovali na najmanje 7 od 17 domaćih utakmica ostali su bez svoje godišnje ulaznice.

Postoji nevjerojatna potražnja za ulaznicama za klub sa stadiona Westfalenstadion, a u listopadu je objavljeno da se gotovo 50.000 pristaša nalazi na listi čekanja.

"Želimo osigurati da mjesta na tribini ne ostanu prazna. Naš je cilj nastaviti odabranim putem i preusmjeriti sezonske karte što poštenije i transparentnije je moguće", rekao je Matthias Naversnik, voditelj odjela za ulaznice u BVB.

Većina navijača BVB-a pozdravila je potez kluba, ali bilo je i jasnih kritika.

"To je šala? Klub je dobio novac za te ulaznice, a sada se one uzimaju. To nije razumljivo," napisao je jedan navijač na društvenoj mreži.

Dio navijača je zatražio od kluba da poduzme akciju i protiv prodavača na eBayju.

"Postoje vlasnici sezonskih ulaznica koji uopće ne idu na stadion. Oni svoje ulaznice svake godine prodaju sve skuplje i zapravo ih koriste samo za zaradu," bune se navijači.

Borussia Dortmund može se pohvaliti najboljim posjetom u nogometnom svijetu. U prosjeku bundesligaške utakmice na Westfalenstadionu gleda 80.841 navijač, čiji je službeni kapacitet 81.365 gledatelja.