Održana press konferencija povodom turnira ''Andrija Anković''

Konferenciji su nazočili predsjednik NK ''GOŠK'' Pero Pavlović, sportski direktor NK ''Dinamo'' Zoran Mamić, trener NK ''Split'' Ivan Katalinić i trener HNK ''Široki Brijeg'' Ivo Ištuk.

Nazočne je pozdravio predsjednik NK ''GOŠK'' Pero Pavlović, koji je gostima zahvalio na odazivu na turnir i poželio ugodan boravak u Hercegovini. Pavlović je istaknuo kako se organizator i ove godine potrudio da se svi klubovi osjećaju kao kod kuće, te da je organizacija cjelokupnog turnira na visokoj razini.

Sportski direktor NK ''Dinamo'' Zoran Mamić zahvalio se organizatorima i NK ''GOŠK'' na dobrodošlici i istaknuo kako mu je uistinu jako drago što je sudjelovanje NK ''Dinamo'' na ovom turniru postalo tradicija. ''Uvijek ćemo rado doći u Hercegovinu jer se tu osjećamo jako ugodno, okruženi smo pažnjom, ljubavlju i dobrim uvijetima, a jdini je problem što ne možemo pojesti toliko hrane s koliko nas nudite. Gostoprimstvo je zaista na visokom niovu, nadam se dobrom turniru i utakmicama sa dobrim potezima, a također se nadam da će publika biti zadovoljna. Važno je da ćemo se družiti i veselit, jer ovakvi turniri su zaista potrebni i Dinamo će se uvijek rado odazvati na turnire, pogotovo na turnire u Hercegovini '' - istaknuo je u svom obraćanju Mamić.

Trener NK ''Široki Brijeg ''Ivo Ištuk kazao je kako NK ''Široki Brijeg'' i NK ''GOŠK'' imaju posebne odnose i odličnu suradnju kada je u pitanju razmjena igraća, što je i dugorocni cilj ova dva kluba. '' Ovaj turnir nam je došao u možda malo nezgodno vrijeme, jer već 10 dana smo u intenzivnim pripremama, a utakmice odigrane na ovom turniru bit će nam prve pripremne utakmice. Momčad je na okupu, uz vrlo male promjene. Naime, u ovom razdoblju otišla su nam 4 igrača a došla su 2 nova. Zaista je čast sudjelovati na turniru na kojem sudjeluju renomirane ekipe poput Dinama i Splita. Sve 4 ekipe koje sudjeluju na turniru su jako kvalitetne, tako da ne sumnjam da će ovo biti jedan dobar turnir na kojem će prije svega prevladavati fer i korektna igra, a mi ćemo osobno nastojati svojom igrom doprinijeti atraktivnosti ovoga turnira '' - kazao je Ištuk.

Ivan Katalinić, trener NK ''Split'', istaknuo je kako mu je osobno drago da je NK ''Split'' nazočan na turniru, ali isto tako da mu je jako žao što ove godine na tuniru neće sudjelovati NK ''Hajduk'' , jer ipak ovo je stota godina postojanja Hajduka, a Andrija Anković je bio član tog kluba. '' Zadovoljstvo nam je biti tu, posebice meni, jer sam jedno vrijeme bio trener GOŠKA. Zadovoljstvo mi je zbog samih vas, jer znam koliko vam znači ovaj turnir. NK ''Dinamo'' na turniru nastupa već šestu godinu zaredom, što je samo po sebi pokazatelj vrijednost turnira. Želim da sve prođe u najboljem redu, a dogodine ćete biti premijerligaš, pa će i sam turnir dobiti još veću dimenziju. Odlučili smo da NK ''Split'' ostaje u Čapljini na pripremama idućih 10 dana'' - rekao je Katalinić.

Memorijal će otvorit utakmica između domaćeg GOŠK-a i zagrebačkog Dinama, a susret je zakazan za petak, 21. siječnja, s početkom u 12:30 sati. U drugom susretu dana, s početkom u 14:30 sati, sastat će se ekipe Širokog Brijega i Splita.

Turnir će završit GOŠK-ovom plavo - bijelom noći, a gost večeri je Halid Bešlić.

čaportal