Održana izborna skupština HŠK Zrinjski

Kao glavne ciljeve kluba u protekloj godini Vidačak je naveo plasman u Europi i pomlađivanje igračkog kadra. „Prvi dio sezone smo dosta dobro odigrali i smatrali smo da uz povoljniji raspored na proljeće možemo izboriti plasman u Europu. Međutim, u drugom dijelu smo pružili dosta slabije igre i nismo se uspjeli plasirati u Europu. Ipak, uspjeli smo ostvariti drugi cilj, a to je pomladiti momčad, budući da smo doveli nekoliko mladih i talentiranih igrača. Svi snosimo dio krivice za loše rezultate, ali mislim da su nogometaši i treneri temeljni krivci za neuspjeh“, istaknuo je Vidačak, prenosi pogled.ba.

On se osvrnuo na nedisciplinu pojedinih igrača, kazavši da su neki nogometaši namjerno dobivali žute kartone i tražili da igraju na pozicijama koje im najviše odgovaraju. „Što se tiče infrastrukture, u 2011. godini uspjeli smo na pomoćni teren postaviti umjetnu travu, na kojoj će trenirati polaznici Omladinske škole, ali i seniorska momčad. Najsloženiji dio su financije, gdje smo prije 3-4 godine imali ozbiljne sponzore. Teška gospodarska situacija je dovela do toga da nam sada slabo pomažu. U protekloj godini tako sa Aluminijem nismo imali sponzorski ugovor. Ovim putem želim se zahvaliti Vladi HNŽ-a na čijem je čelu Denis Lasić, koja nam je uplatila 200 000 KM“, kazao je Vidačak dodavši kako je Zrinjskom da izbori nastup u Europi potreban proračun od 1 500 000 do 2 milijuna.

Financijsko izvješće za proteklu godinu podnio je direktor Zrinjskog Ivan Beus. Zrinjski je u 2011. godini ostvario prihod od 730 000 KM i pravo je umijeće bilo završiti godinu sa tim sredstvima. Plan za 2012. godinu je 1 520 000, i ako ne ostvarimo te prihode klub će kao i protekle godine ostati bez plasmana u Europu“, rekao je Beus.

Nakon usvajanja izvješća o radu i financijskog izvješća kluba izabrani su članovi Upravnog odbora kluba. Upravni odbor Zrinjskog čine direktori-predstavnici Aluminija, Elektroprivrede HZ-HB, Hercegovačko-neretvanske županije, Grada Mostara, HT Pošte Mostar, Končara, Zavoda zdravstvenog osiguranja, Zavoda za zapošljavanje, Hotela Ero, Croatia osiguranja, Unicredit Bank, Euroherca, Zračne luke, te Ivica Galić, Dragan Čolić i Marijan Kvesić.

Upravni odbor Zrinjskog biti će konstituiran u slijedećih tjedan dana, a iz redova Uprave biti će izabran predsjednik i dopredsjednici kluba.