FOTO  Održan sastanak povodom derbija Zrinjski-Velež

Na sastanku su prisustovali gradonačelnik, predsjednik i generalna tajnica Sportskog saveza Grada Mostara, predstavnici FK 'Velež' i HŠK 'Zrinjski', Policijske uprave Mostar.

Predsjednik HŠK je istakao da se neće dozvoliti da se gradski derbi pretvori u nešto drugo, te će zajedno sa policijskom upravom i gradom organizirati ovaj derbi.

Predsjednik FK Velež kazao je da derbi bez navijača nije derbi, posljednja događanja dovela su PU Mostar da uvedu stroge mjere odlaska i dolaska navijača na derbi.

Očekuje se od 300 do 500 gostujućih navijača, a navijači će organizirano krenuti sa jednog mjesta, samo autobusom. Uvjet da se ide na utakmicu je da svaki navijač mora imati osobnu kartu te kartu za utakmicu. U svako autobusu će se nalaziti policajac sa popisom navijača.

Oba predsjednika istakla su da očekuju fer i korektno navijanje.

Nakon predsjednika prisutnima se obratio i gradonačelnik Ljubo Bešlić:
"Cilj nam je da se razvija sport u gradu, a nikako neke druge stvari. Poduzimamo sve mjere da ovaj derbi protekne bez ijednog incidenta"

PU Mostar je upozorila i domaće navijače da moraju doći sat vremena prije utakmice, te da će biti povećan broj policajaca. Na utakmici će se nalaziti i psi tragači za eksploziv, te će se osiguranje podići na najvišu razinu.

Na kraju su svi složni da ovaj događaj treba da bude istinski praznik sporta u gradu.

Utakmica 15. kola BH Telecom Premier lige između Zrinjskog i Veleža igra se u nedjelju u 13 sati na stadionu pod Bijelim Brijegom.

 

hercegovina.info