FOTO  Održan „I BH Telecom soccer challenge“

Održan „I BH Telecom soccer challenge“

"Soccer challenge" obuhvatio je vježbe zasnovane na testovima agilnosti, koordinacije, preciznosti i koncentracije. Planirano je da ovaj projekat u budućnosti bude organziran na većem nivou uz prisustvo više klubova, gdje bi omladinci iz različitih dobnih kategorija mogli pokazati svoj talenat, ali i rad, trud i zalaganje.

Da bi natjecanje imalo svoj posebni značaj, svojim prisustvom uveličao ga je predsjednik FK Blagaj, Adnan Ćatić, koji svojim nesebičnim zalaganjem daje bezuslovnu podršku našim mališanima. Poznato da FK Blagaj ima jednu od najboljih omladinskih kategorija u posljednjih nekoliko godina, koja je nastupala na mnogim velikim natjecanjima. Napominjemo da su omladinci FK Blagaj, trenera Memsuda Pandura, bili prvaci Sportskih igara mladih Bosne i Hercegovine 2015. godine, plasiravši se tako na regionalne Sportske igre mladih zemalja Balkana. Ove godine su osvojih drugo mjesto na državnom nivou, bili su prvaci Šampion Junior kupa, a zauzeli su drugo i treće mjesto na Piksi kupu 2016. održanom na Jahorini.

FK Blagaj trenutno vrši upis novih članova od 6 do 15 godina, a stručni kadar sastavljen je od stručnjaka u oblasti nogometa i rada s mladim sportistima, uključujući bivšeg reprezentativca Adisa Obada, trenutno člana stručnog kadra reprezentacije BiH U14 i legende FK Velež, istaknutog trenera Memsuda Pandura koji ima ogromno iskustvo u vođenju mlađih kategorija, profesora sporta Irfana Čuste i Jasmina Pandura, magistra edukacijskih nauka iz obasti sporta i zdravlja.