FOTO  Odigran turnir “Armanov zagrljaj“

armanov korak
Sudjelovali su Željezničar, Hajduk, Malonogometni klub Pionir i Akademija kluba domaćina. Na kraju je najviše uspjeha imao tim Pionira, koji je u finalnom susretu porazio Željezničar rezultatom 4:2.
U utakmici za treće mjesto Hajduk je istim rezultatom porazio Akademiju Mostar SG-a. Najbolji strijelac s tri pogotka bio je Emre Bečić iz Pionira, najbolji igrač Kenan Karić također iz Pionira, najbolji golman Rejhan Repuh iz Željezničara, a najperspektivniji igrač Amar Begić iz Akademije futsala Mostar SG.
Turnir se, podsjećamo, igra u znak sjećanja na Armana Hadžiomerovića, polaznika Akademije, koji je nažalost prerano izgubio život u nesreći prije dvije godine u Mostaru.
U pozdravnom govoru direktor Akademije Dževad Habibija - Piga kazao je da su Armanovi prijatelji i suigrači, kao i on sam sretni što turnir prerasta u tradiciju. Zadovoljan je bio i otac rahmetli Armana Sanjin, koji je zahvalio svim sudionicima i prijateljima Fondacije i kluba čijim je Arman bio član.
U dvorani USRC Midhad Hujdur - Hujka pojavio se kompletan tim aktualnog prvaka Mostar SG Staklorada, a kapiten Marijo Aladžić klupski dres s prezimenom Hadžiomerović uručio je Armanovom ocu. Događaj je uveličao Saša Papac, koji je izveo početni udarac. U ime Sportskog saveza i Gradske uprave Mostara, prisutnima se obratio Dženan Šuta, koji je prenio pozdrave od gradonačelnika Ljube Bešlića.