Odigra za Cibaliju, skine dres i ode na tribinu navijati za Istru

zgrablic

Ivan je od 12. godine života dio njih, a oni su ga s tribina čak i bodrili. S „Demonima" je proputovao gotovo cijelu Hrvatsku kao pravi navijač, a danas kruh zarađuje igrajući za Cibaliju.

Skupljao lopte

- S nekih 11 godina sam otišao na prvu utakmicu s njima, bilo je to još u trećoj ligi. Ljubav se dogodila dok sam još kao mali skupljao lopte na utakmicama i tu sam se zaljubio u Istru i Demone - rekao je Ivan za hrvatske medije.

U Vinkovcima zbog toga nije imao nikakvih problema. Zna se da je veliki navijač Istre i vlada međusobno poštovanje.

- Otišao sam da ih pozdravim i malo smo porazgovarali. Mi se poštujemo jer u Vinkovcima znaju da je to dio mene. U Rijeci sam imao manjih problema zbog tetovaže, ali sve je to bilo u duhu navijačke scene - govori Zgrablić te objašnjava značenje tetovaže:

- Ona predstavlja pulsku Arenu i unutar nje je grb Istre. Napravio sam je kad sam napunio 18 godina, još dok sam bio u juniorima Rijeke.

Ipak, puno je stvari koje mu smetaju u hrvatskom nogometu. Počevši od situacije Cibalije, koja je nedavno teškim sudijskim previdom osječkog suca Damira Batinića izgubila bod u posljednjim sekundama protiv aktualnog prvaka Dinama.

- Ne čude nas takve situacije jer se uvijek ide u korist Dinama, a manji klubovi zbog toga ispaštaju - govori Ivan pa nastavlja:

- Cibaliju su ove sezone dokazano oštetili za deset bodova! Mislim da suđenje u HNL-u nije baš najbolje i da bi se puno više trebalo puštati čvršću igru, kao recimo u Engleskoj.

Odbio ponude

Na pitanje bi li radije potpisao za Dinamo ili Hajduk, Ivan je kazao:

- Ni za jedne, ni za druge! Nisu mi baš dragi niti imam želju igrati za te klubove. Vjerojatno bih odbio te ponude i otišao u inozemstvo tražiti priliku - direktan je Ivan.

Ne krivi huligana

Na nedavnom „jadranskom derbiju" Hajduka i Rijeke na Poljudu navijač je utrčao na teren i krenuo trčati za glavnim sudijom Mariom Zebecom. Ivan smatra da navijačima nije mjesto na terenu, ali ne osuđuje huligana koji je prekršio zakon.

- Navijačima nije mjesto na terenu, ali ja ga ne osuđujem. Naš nogomet se mora očistiti od ljudi kao što su Zdravko Mamić i Davor Šuker. Vjerujem da bi bilo puno bolje stanje u našem nogometu, kao i među navijačima, da oni odu iz HNS-a - rekao je Zgrablić.