Obračun velikana na Old Traffordu

Gotovo senzacionalno odjeknula je vijest kako bi Rooney mogao zaigrati već u uzvratnom susretu protiv Bavaraca, no takvu mogućnost odbacio je Alex Ferguson nakon konzultacija s klupskim liječnicima: "Protiv Bayerna istrčat će samo 100% spremni za veliki izazov. Wayne, nažalost, neće biti u kombinacijama unatoč činjenici da se oporavlja brže od očekivanog. Do potpunog oporavka treba mu još najmanje dva tjedna."

Ferguson je najavio dvoboj s Bavarcima: "Doživjeli smo dva šokantna poraza posljednjih dana - prvi protiv Bayerna u posljednjim trenucima susreta, a drugi od Chelseaja proteklog vikenda. Okrenuli smo novu stranicu i idemo dalje. Izuzetno cijenim van Gaala. Njegove momčadi uvijek teže nadigravanju i tehnički su jake. Na Riberyja i Robbena ne treba trošiti riječi, izuzetno su opasani. No, bez obzira s kim igrali, smatram da smo uvijek favoriti na Old Traffordu. Rezultat? Bit ću zadovoljan s 1:0" zaključio je Sir Alex.

Strateg gostiju Louis van Gaal, unatoč pogotku prednosti, ulogu favorita prepustio je domaćinima: "Došli smo s puno samopouzdanja, ali znamo da nas čeka izuzetno teška zadaća. Manchester United spada u najuži krug najboljih momčadi na svijetu i to je opće poznato. Jesu li favoriti? Jesu. Puni su iskustva u ovakvim susretima i jedan pogodak može ih odvesti u polufinale. Nećemo se predati olako, učinit ćemo sve kako bi mi bili ta momčad koja će se na kraju radovati."

Unatoč čitavom nizu vrlo kvalitetnih igrača, Manchester United s Rooneyjem ili bez njega nije ista momčad. To se vidjelo u susretu protiv Chelseaja tako da će njegov izostanak biti teško nadoknadiv. Susret s Bayernom propustit će i Anderson (koljeno), Wes Brown (stopalo) te Michael Owen (tetiva), a upitan je i John O'Shea (butni mišić). Bavarci nemaju toliko poteškoća s izostancima. Upitan je nastup tek dvojice igrača - Robbena koji se još oporavlja od ozljede lista te Daniela Van Buytena (koljeno). Svi ostali su na raspolaganju treneru Louisu van Gaalu.

Sudeći po najavama gostujućeg stratega, Bavarci će igrati u nešto zatvorenijoj formaciji bazirajući se na kontre, a to bi posebno pogodovalo junaku prvog četvrtfinalnog dvoboja Ivici Oliću koji bi svojom brzinom mogao stvarati velike probleme obrambenim igračima Manchester Uniteda. Posljednjih dana Louis van Gaal nahvalio je i drugog Hrvata u redovima Bayerna, Danijela Pranjića, a hoće li ga uvrstiti u udarnu postavu, ostaje za vidjeti.

Liga prvaka, četvrtfinale, uzvratni susret: Manchester United - Bayern (1:2) 20:45 h

Mario Plavčić/sportnet.hr