Objavljena autobiografija Luke Modrića ‘Moja igra’

Luka Modrić, autobiografija

Autobiografija hrvatskog reprezentativca i igrača Real Madrida Luke Modrića "Moja igra" od danas je dostupna u prodaji u knjižarama, trgovinama i na kioscima diljem Hrvatske te putem interneta, a uskoro se očekuju i brojni prijevodi, javlja Anadolu Agency (AA).

"Moja igra", autobiografija Luke Modrića, svjetskog nogometnog broja jedan, osim u hrvatskom izdanju bit će objavljena u engleskom, japanskom, korejskom, francuskom, talijanskom, ruskom, nizozemskom, poljskom, češkom, slovenskom i mađarskom prijevodu.

Čitatelje će zanimati i to što je Lukina životna priča, ispričana vlastitim riječima, popraćena s više od šezdeset dosad neobjavljenih fotografija iz privatne arhive obitelji Modrić, kao i službenim fotografijama HNS-a i Real Madrida.

Predgovor su napisali Sir Alex Ferguson i Zvonimir Boban, a knjigu su preporučile nogometne zvijezde Gareth Bale, Karim Benzema, Raphael Varane i Marcelo.

"Luka Modrić vijest o knjizi objavio je na svom Twitteru i Instagramu i primio više od 300.000 likeova i komentara oduševljenih pratitelja diljem svijeta", priopćeno je iz PR agencije.

Luka Modrić knjigu je napisao u suradnji sa svojim dugogodišnjim prijateljem i istaknutim sportskim novinarom Robertom Matteonijem, a ona prikazuje Lukin pogled na vlastiti životni put od djetinjstva i prvih nogometnih koraka u zadarskom zaleđu do ulaska u "Panteon velikana" kao najbolji nogometaš svijeta, navodi se.

Vrhunac knjige 2018. je godina, kad je kapetan srebrnih "vatrenih" osvojio Zlatnu loptu Svjetskog prvenstva u Rusiji, FIFA-in The Best, Nagradu UEFA-e i Ballon D'Or. Luka Modrić time je postao jedini igrač u nogometnoj povijesti koji je u istoj godini osvojio četiri najveće nagrade za najboljeg igrača svijeta.

Ove nagrade Modrić je pridodao momčadskim uspjesima hrvatske reprezentacije i Real Madrida, kluba uz koji je osvojio četiri Lige prvaka, Kup Kralja, tri UEFA-ina Superkupa te četiri naslova svjetskog klupskog prvaka i redovito je izabiran u najbolju svjetsku jedanaestoricu.

"Temelj svakog uspjeha, kaže Luka, jednostavan je: boriti se, ne odustajati i vjerovati u sebe", priopćeno je.