NSBiH odliučio: Nema odgode 9. kola, sve utakmice se igraju 2. listopada

...Nogometni savez BiH nakon sastanka s predstavnicima Centralne izborne komisije BiH (CIK BiH). Uzimajući u obzir da nema zakonske zabrane održavanja javnih skupova u periodu neposredno prije izbora te imajući u vidu kalendar takmičenja, Savez je odlučio da ne odgodi utakmice devetog kola, saopćeno je iz NSBiH.

Sve utakmice bit će odigrane 2. listopada, a NSBiH će uputiti preporuku klubovima Premijer lige BiH da prilikom organizacije utakmica preduzmu neophodne mjere kako ne bi bila narušena načela predizborne šutnje, što se posebno odnosi na utakmicu Željezničar - Čelik, zbog direktnog TV-prijenosa.

Također će biti upućena preporuka entitetskim savezima da ista uputstva dostave klubovima entitetskih liga i nižih stepena takmičenja, navodi se u saopćenju Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.

Centralna izborna komisija BiH prije tri dana je uputila pismo Nogometnom savezu u kojem traži sastanak s njegovim rukovodstvom u povodu odigravanja utakmica devetog kola.

CIKBiH je zatražila od NSBiH odgađanje utakmica jer smatra da postoji opravdana mogućnost kršenja izborne šutnje i zloupotrebe sportskih događaja.

fena