NS HNŽ odgovorio Veležu

FK Velež - FK Sloboda 1:2

Povodom otvorenog pisma UO FK Velež, priopćenjem za javnost odgovorio je Nogometni savez HNK/Ž - Mostar.

NS HNK/Ž najoštrije osuđuje navode iz otvorenog pisma UO FK Velež naročito u dijelu koji se odnosi na rad i djelovanje pojedinih članova IO NS HNK/Ž, a koji su ujedno i bivši predsjednici i igrači tog kluba.

Naprotiv oni su zajedno sa IO i administracijom saveza učinili sve da vašem i našem klubu FK Velež pomognu u svim segmentima koji su u nadležnosti ovoga saveza, što ako ćete biti iskreni, trebate i sami priznati.

Nadalje, članovi IO su izabrani legalno i na legitiman način na Skupštini NS HNK/Ž te u posljednje 3,5 godine doveli u red funkcioniranje i rad Saveza, na što bi se i vi trebali ugledati, a ne svoj loš rad i nesposobnost za vođenje kluba prebacivati na druge.

NS HNK/Ž sigurno nije organizirao i vršio kadrovsku križaljku kluba, koja je zajedno sa vama na čelu dovela klub na najniže grane u njegovoj povijesti, također NS HNK/Ž nije sigurno napravio vaše dugove za prispjele tužbe igrača i trenera, a koje vas danas opterećuju.

Na sastanke koje ste organizirali poslije vaših ostavki, a gdje ste formirali radnu grupu, niste se ni sjetili pozvati nikoga iz IO NS HNK/Ž iako u njemu sjede i bivši igrači i predsjednici kluba, a ako tome dodamo da vam se nije odazvala nijedna bivša legenda kluba, koji su tih dana biliu Mostaru, sramota je još veća.

Gospodo klub ne može voditi jedan čovjek iz Sarajeva, već za to treba imati tim, a za to vam ovaj savez može biti za primjer. FK Velež pored članova IO NS HNK/Ž u tijelima Saveza ima i te kakav utjecaj u osobama Seada Kajtaza, Duška Bajevića, Mustafe Škore, Semira Kaplana koji sve čine da zaštite klub, za razliku od vas koji ste ga doveli u ovakvu situaciju.

Umjesto obmanjivanja javnosti, osobama koje se danas kriju iza priopćenja UO FK Velež, te aktualnom predsjedniku Skupštine kluba, bolje bi bilo da se pozabavite problemima unutar samog kluba te da nastavite sa gradnjom pomoćnog terena za koji vam je inicijalna sredstva dao Savez, koji već godinama obećavate završiti te da ozbiljnije radite s omladinskom školom i proizvodnjom vlastitih igrača, organizirate i ojačate kadrovska rješenja te podvučete crtu vašeg rada i djelovanja.

Zbog lošeg rada trebali bi prepustiti dužnost onima koji to znaju raditi, a u ovom gradu ih sigurno ima.

Na kraju članovi IO NS HNK/Ž koje vi prozivate neće biti nikakav alibi, niti mjesto gdije ćete prebaciti svoj loš rad, a ni mjesto gdje svoje loše kadrove želite smjestiti, a da to ne uradite legalnim putem poštujući Statut i druge važeće akte Saveza, priopćeno je iz NS HNK/Ž.