FOTO/VIDEO  NS BiH se i dalje ponaša kao filijala klubova iz Sarajeva

Dokaza da je tako mali je milion, a ono o čemu ćemo pisati je sinoćnji veliki sarajevski derbi između Željezničara i Sarajeva. Ništa čudno utakmica starih sportskih rivala i utakmica koja privlači veliku pozornost navijača i medija. U par navrata utakmica je prekidana zbog ubacivanja u teren svih vrsta pirotehničkih sredstava, ali se ovaj puta nitko nije usudio da izbaci sa stadiona bilo domaće, bilo gostujuće navijače.

Količina pirotehnike ispucane sinoć na Gradskom derbiju u Sarajevu je nekoliko puta veća od one koju su uporabili navijači Zrinjskog na hercegovačkom derbiju. Navijačima Zrinjskog je naređeno da napuste stadion i utakmica se nije nastavila dok se nije ispraznila tribina sa Ultrasima. Sinoć je također delegat utakmice upozoravao navijače Željezničara i Sarajeva, ali je sve ostalo samo na upozorenjima. Susret je prekidan dva puta, gorjela je i ograda na dijelu gdje su bili navijači Sarajeva, ali ali ali...

Tako se nastavlja priča o savezu koji je filijala sarajevskih klubova i koji treniraju strogoću na svima osim na klubovima iz Sarajeva. Ne sumnjamo da će savez potegnuti za kaznama zbog pirotehnike, ali Zrinjski je također platio kaznu, ali i ostao uskraćen za pomoć svojih navijača na Širokom Brijegu. Nogomet se igra zbog navijača, pirotehnika je dio navijačkog dekora, ali ako jedni navijači mogu raditi što hoće zašto je to drugima onemogućeno.

Nakon svega federalni mediji pišu o spektakularnim bakljadama, a prije samo par mjeseci navijače Zrinjskog su nazivali svakakvim imenima koja i nisu za spominjanja.

HERCEGOVINA.info