NS BiH: Nasjeli smo na grčke provokacije

NS BiH: Nasjeli smo na grčke provokacije
"Nakon prospavane noći i sklapanja mozaika sa sinoćnje kvalifikacione utakmice „A" reprezentacija Bosna i Hercegovina - Grčka, želimo se obratiti javnosti u svjetlu svih dešavanja na stadionu „Bilino polje".

Prije svega, izražavamo žaljenje i upućujemo izvinjenje Nogometnoj asocijaciji Grčke zbog incidenta koji se desio po završetku meča, kada je fizički napadnut jedan grčki igrač. NS/FS BiH osuđuje svaki vid nasilnog ponašanja, bez obzira o kome se radi. Postupak pomoćnog trenera Stephana Giillia bit će analiziran, nakon čega će nadležni organ donijeti odgovarajuću odluku u vezi s tim.

Međutim, treba naglasiti da je navedeni incident krajnji epilog svega što se dešavalo na terenu tokom utakmice. Dobro poznati stil igre reprezentacije Grčke, više grub nego agresivan, rezultirao je povredama dva naša igrača, koji su morali napustiti teren prije kraja. Senadu Luliću je slomljena jagodična kost i noćas je operiran, a Toni Šunjić je dobio udarac u glavu, srećom bez težih posljedica. Nažalost, nakon grubog prekršaja u 15 minuti kada je Lulić dobio žestok udarac laktom u lice, protivnički igrač nije dobio niti žuti karton. Isti slučaj je bio i kod povrede Šunjića.

I onda je sve eskaliralo provokacijom Manolasa upućenoj našim navijačima, što je bio samo nastavak storije koja je započela u Ateni od studenoga prošle godine, kada smo doživjeli niz neugodnosti na tribinama i na terenu. Ostalo se dalo vidjeti na snimku. Nažalost, na kraju utakmice naši nogometaši i pojedini članovi stručnog štaba nasjeli su na provokacije i odreagirali impulzivno i nepromišljeno.

Na kraju želimo izraziti iskrenu zahvalnost vjernim navijačima koji su cijelo vrijeme bodrili ekipu, te našim sponzorima („Ziraat Bank" i „Milkos") koji su osigurali besplatne sendviče i vodu, te našim nogometašima koji su uložili i posljednji atom snage na terenu. Iz ove utakmice moramo izvući pouku, te se vratiti na put koji nas vodi na Svjetsko prvenstvo u Rusiju još kompaktniji i snažniji. Put će biti trnovit, ali dok ima šanse, nećemo odustati", navodi se u priopćenju NS BiH.