Novo Panić, doživotno kažnjeni sudac: Sankcioniran sam, jer sam nešto odbio

..., samo dan prije nego što je uhićen, telefonom je razgovarao s Novom Panićem.

Ja sam žrtveno janje, kaže Panić

Bh. sudac vodio je dan poslije utakmicu u Luganu između U-21 reprezentacija Švicarske i Gruzije. Pravdu je, kaže, dijelio najbolje što zna. Ipak, nije prošlo puno vremena a dobio je poziv u UEFA-u, gdje je dao izjavu.

Panića je UEFA 18. veljače kaznila doživotnom zabranom. On je, za sada, jedini nogometni djelatnik u BiH koji je sankcioniran u vezi s namještanjem rezultata. Grijeh mu je što nije prijavio ponudu od 50.000 eura za namještanje.

- Kažnjen sam zato što sam nešto odbio. Eto, i to se događa. Ispadnete gori kada nešto odbijete od onih koji rade te stvari bez imalo ustručavanja. Nije bitno, ljudi su rekli da trebam biti kažnjen i sada je sve u redu - izjavio je jučer Panić za "Dnevni avaz".

Ipak, ostala je dilema zašto je tako drastično sankcioniran.

- Prema Pravilniku, bio sam dužan prijaviti taj poziv. Jednostavno, nisam našao za shodno. Znate gdje živimo i kako se stvari odvijaju. Od 100 utakmica koje sudite, za 99 će vas neko nazvati i nešto pitati. Jednostavno, to sklonite ustranu i sudite. Ovog puta to nije bilo dovoljno - naglašava dobojski arbitar.

U Panićevim riječima i dalje se osjeća gorčina.

- Nije bitno ko se kako zove, ali ja sam bio predstavnik BiH. Bole me neke ljudske stvari, jer mislim da sam nešto dao sportu. Ja sam žrtveno janje, jer nemam leđa kao neki drugi. Moj savez, znači NSBiH, nije se oglasio, ni pozitivno ni negativno. Nitko me za godinu nije pozvao i pitao šta se dogodilo. Red je bio da me netko pita, bar onako, ljudski - dodao je Panić.

izvor: dnevniavaz.ba