Novi trener Dinama Ante Čačić

GNK Dinamo Zagreb, Ante Čačić, Ante Čačić, Hrvatska, Hrvatska
- Ante Čačić je bio najbolji izbor za Dinamo, kazao je u uvodu predsjednik kluba.

Unatoč činjenici da Modri predstavljaju novog trenera, Barišić je želio napomenuti

- Ovo godine klub proslavlja 100 godišnjicu postojanja, a baš u ovoj godini smo napravili najveći uspjeh u povijesti. Bili smo prvaci, osvojili smo Kup, igrali smo Ligu prvaka... Doduše, bilo je lošijih rezultata, no to neće pomutiti ovoj veličanstveni uspjeh, kazao je Barišić

- Od Čačića očekujemo naslov prvaka i osvajanje Kupa.

Nakon predsjednika mikrofona se dohvatio Zoran Mamić prenose sportske novosti

- Čačić gdje je god radio postizao je dobre rezultate. Nije bio trener Dinama i Hajduka, ali njegov trenerski opus je za svaki respekt. Vjerujemo da će Ante svojom kvalitetom i autoritetom ostvariti sve zacrtane ciljeve koji su poznati.

- Zahvaljujem se na ukazanom povjerenju. Ovo je kruna moje karijere, voditi Dinamo je nešto posebno. Vjerujem da mogu unaprijediti igru Modrih. Imam sve preduvjete da u Maksimiru postignem dobar rezultat, kazao je novo ustoličeni trener Dinama,

- Volim nogomet i volim Dinamo!

Zoran Mamić je istaknuo kako nije bilo mnogo kandidata za nasljednik Jurčića. Sportski direktor je priznao kako se razmišljalo o još nekim trenerima.

- Ovoga puta smo imali vremena za izbor, kada smo sve stavili na papir odlučeno je da momčad preuzme Čačić kao najbolji izbor.

Čačić je kazao da stručni stožer neće mijenjati. Dakle, Jurčićevi pomoćni ostaju na klupi Modrih.

- Za početak želim izbjeći sumorna proljeća. Želim da Dinamo procvjeta na proljeće, to je moj osnovni cilj. Kao i priprema momčadi za europska natjecanja na ljeto.

Čačić se sjetio i Hajduka:

- Dinamo, na žalost, nema dostojnu konkurenciju u Hrvatskoj.

Novi trener ne vidi ništa loše da izvršni predsjednik Zdravko Mamić navrati u svlačionicu.

- Ne vidim ništa loše u tome, učinit ću sve da mi dođe svaku utakmicu, bit će mi čast. Ne vidim ništa loše u tome. Uostalom, zar vama glavni urednik ne dolazi na radno mjesto?