Novi dres za SP 2014. godine: U Brazilu igramo u crvenom...

novi dres, Hrvatska nogometna reprezentacija, SP Brazil

Na ovratniku novog hrvatskog dresa, u kojem bi Modrić, Srna i društvo trebali istrčati 12. lipnja u Sao Paulu protiv Brazila, stoji natpis: "Budi ponosan".
Nakon čitavog niza garnitura na kojima je prevladavala bijela boja, u Brazilu će na prvom hrvatskom dresu dominirati crvena.
Dizajn hrvatskog dresa za SP u Brazilu objavila je todosobrecamisetas.blogspot.de, internetska stranica koja se bavi isključivo "tajnim" dresovima. Iz Nikea, koji već 14 godina odijeva hrvatske reprezentativce, zasad nisu službeno potvrdili da je dres autentičan, no naši izvori tvrde kako nema dvojbe te da će Hrvatska igrati baš u ovakvim dresovima...
Dizajneri su se odlučili vratiti varijanti na kojoj prevladava crvena boja, kakvu je Hrvatska imala u svojim počecima, 1990. godine u utakmicama protiv SAD-a i Rumunjske.
Za razliku od dosadašnjeg dresa, koji je cijeli bio u crveno-bijelim kvadratićima, s time da su na rukavu bili umanjeni kvadratići, novi dres je u kvadratićima samo na prednjem dijelu. Rukavi i leđa sad su potpuno u crvenoj boji, a prije su bili bijeli.
Ovom promjenom suci i delegati vodit će našu reprezentaciju kao momčad koja nastupa u crvenoj, a ne, kao dosad, u bijeloj kombinaciji. Također, može se primjetiti da je crvena boja novog dresa malo zagasitija od dosadašnje.
Bit će ovo ukupno 31. verzija dresa hrvatske reprezentacije od njene samostalnosti. Određenih "lutanja" bilo je do 1996. godine, kad je naša reprezenatcija prvi put nastupila na velikom natjecanju, na Europskom prvenstvu u Engleskoj. Od tada nova garnitura stiže uoči svakog velikog natjecanja.
Najuspješnija je ona iz Francuske, no možda je ova uspije nadmašiti...

24sata.hr