Nova pobjeda Borca, Velež trijumfovao u Banovićima

FK Velež, FK Željezničar, Premijer liga BiH, Velež, namještanje utakmica, Velež, Velež, ahmet džubur, FK Velež, Premijer liga BiH
Borac je u Banjoj Luci savladao Drinu s 1:0 i tako se učvrstio na vrhu tablice. Jedini pogodak postigao je Maletić 61. minuti.

Najbliži pratilac Borca u borbi za naslov, sarajevski Željezničar odigrao je 0:0 protiv Zvijezde u Gradačcu i nakon ovog meča ima sedam bodova zaostatka za banjalučkom ekipom.

Za razliku od Željezničara, nogometaši Sarajeva su na Koševu došli do pobjede koja ih je ostavila u utrci za vodećim dvojcem. Sarajevo je pobijedilo Slaviju sa 4:2 zahvaljujući golovima Kojaševića (12.), Jahovića (47.), Pehlića (59.) i Nandžića (90.). Oba pogotka za Slaviju postigao je Radovanović (15., 88.).

Rudar je golovima Žerića (5.) i Kovačevića (29.) savladao Široki Brijeg sa 2:1. Jedini pogodak za Široki, kojem je ovo bio drugi poraz u proljetnom dijelu prvenstva, postigao je Roskam (45.).

Pobjedu na svom terenu ostvario je i Travnik, koji je svladao Slobodu sa 2:0. Strijelci su bili Popović (45.) i Fajić (50.).

Jedini gostujući trijumf ubilježio je Velež, koji je u Banovićima pobijedio Budućnost sa 1:0. Strijelac jedinog gola, koji je Veležu donio bijeg s dna tabele, postigao je Okić (71.).

U nedjelju će biti odigrala preostala dva susreta 17. kola, a sastaju se: Zrinjski - Čelik i Olimpic - Leotar.

(Fena)