Nova nogometna zvijezda Dinama Tin Jedvaj porijeklom je iz Mostara

Kako se iznenada našao na pripremama Dinama, tako je još veće iznenađenje bilo kad se u Osijeku pojavio u prvih 11. Dotad je prednost imao Šimunović.

Jurčić se odlučio za Jedvaja zbog njegove hrabrosti, nogometne drskosti. Danas, kad nakon derbija svi pričaju o Tinu, jasno je da Kruno nije pogriješio. Iako bi možda tako danas svi pričali i o Šimunoviću da je igrao. No, Jedvaj je osvojio simpatije nogometnog puka.

Dečko je fenomenalan

- Mali je bio odličan, pa to mu je tek treća utakmica u prvoj ligi, a bio je nevjerojatno smiren, iznad svih očekivanja, fenomenalan je - sipao je komplimente nekadašnji kapetan plavih Igor Bišćan.

Jedvaj je iznosio loptu i podsjetio nas i na Igora.

- Pustite to, treba pričati samo o dečku, on je zaslužio sve pohvale, lako za usporedbe. Uostalom, neka to radi netko drugi. Nadam se da će se nastaviti razvijati, mogao bi biti vrhunski igrač. Možda čak i ne samo stoper nego i zadnji vezni, sjajno iznosi loptu. Čak i nije tako teško oduzeti loptu, no on je to radio nevjerojatnom, milimetarskom preciznošću i u svojih 16 metara. Pa i iznijeti loptu nije tako teško, ali nakon svega je dobro i predati... E, to je odlika velikih. Impresioniran sam kako je igrao u derbiju - kaže Bišćan.

U Dinamu čvrsto stoje na nogama. Dečko još nema 18 godina, tek je počeo i sigurno će biti i lošijih partija, možda i izgubljenih bodova. I to je normalno. No, mora igrati da bi se razvijao, a kad će ako ne sada kad plavi imaju takvu bodovnu prednost.

Čini se i da je Jedvaj ostao na zemlji, da dečko, koji je odrastao na Remizi, nije poletio.

- Bio mi je to prvi derbi i jako sam zadovoljan, prije svega pobjedom, ali i svojom igrom. Kad sam pozvan na pripreme, nisam očekivao da ću igrati, nego da ću trenirati s prvom momčadi, a igrati za juniore. A, eto, sad sam igrao i u derbiju - kaže Tin, čiji je tata Zdenko, bivši igrač Veleža, Zagreba..., posebno sretan i zadovoljan.

Da je tako u Maksimiru...

Atmosfera u Poljudu nije Tinu nabila tremu.

- Volio bih da toliko ljudi bude i ovdje u Maksimiru, to bi trebalo biti normalno. A stariji igrači, Šimunić i Leko, savjetovali su mi da se ne obazirem na tribine, već samo na to kako ću igrati.

Krstičević kaže da je vama bilo lakše igrati kad je pored vas Šimunić.

- Sigurno je s njime lakše, prošao je puno toga i može pomoći i olakšati nam posao.

Nakon derbija - škola!

- Bio sam u školi ujutro prije treninga i uzeo neke skripte. Puno mi pomažu u Sportskoj gimnaziji (3. razred, nap. a.). Sad su svi zadovoljni, čestitali su mi, ponose se.

Sad ste zvijezda.

- Ma ne, zvijezda je prevelika riječ, daleko sam ja od toga, trebam još puno raditi.

Hoćete li imati problema bude li vam koji profesor navijač Hajduka?

- Ima ih nekoliko. I možda ću morati dodatno učiti.

Dinamo je kupio Addyja, kako će se probiti pored vas?

- Ne znam, pa neka trenira kao što i ja treniram - zaključio je Jedvaj, kojem su uzori Thiago Silva i Puyol. Kaže, zbog borbenosti i srčanosti.

Samo, on više iznosi loptu.

- To mi je nekakva navika, u juniorima mi je trener Cvitanović govorio da je iznesem imam li prostora, da je ne nabijam.

Vecernji list