FOTO  NOGOMETNE IKONE Upoznajte najbolje nogometne stručnjake u Mostaru

Nogometne ikone u Mostaru
Hercegovina.info

U Mostaru je u tijeku treća sezona Lige kviza ‘Nogometnih ikona’. Plemići su bili pobjednici prve sezone, dok je u drugoj najviše znanja pokazala momčad Akwe.

U Ligi kviza 'Nogometne ikone' u Mostaru nastupa 16 ekipa, a to su: Plemići, Akwa, Recreativo Huelva, Zrinjevci, Only fools nad horses, Ide Ronaldo ja i Nesta sami, Caniggia, Maris Verpakovskis, Zona Del Piero, Nedjeljko Jurić, Portsmouth FC, Vastra Frolunda, Millwal, Ne mogu se sitit, Caniggia i Vihor oluja

Najbolji nogometni kviz na ovim prostorima održava se diljem Hrvatske, u Zadru, Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku, Šibeniku, Makarskoj, Varaždinu i Dubrovniku, a Mostar je jedini grad u BiH sa ligaškim natjecanjem.

Mostarski zaljubljenici u najvažniju sporednu stvar na svijetu svaki četvrtak provode uz Kviz koji se održava u Caffe baru Fenix.

Vrijedna i inovativna ekipa Nogometnih ikona svaki tjedan ‘kvizaše’ s novim pitanjima za čije odgovore je potrebno nogometne znanje, ali i visok stupanj koncentracije.

Kroz fotografije predstavit ćemo sudnike Lige kviza ‘Nogometnih ikona’ u Mostaru, a izdvojili smo neka pitanja koja su bila postavljena u prethodnim kviz natjecanjima:

U koji klub je nakon devet odrađenih sezona u Real Madridu otišao veliki Roberto Carlos?

Koji je finski nogometaš jedan od najzaslužnijih za hrvatsko osvajanje srebra u Rusiji? Zašto, pitate se? Pa zato što je zabio pogodak za remi Finske s Vatrenima u Rijeci, nakon čega je smijenjen Ante Čačić, a na klupu kao izbornik postavljen Zlatko Dalić. Ostalo je, kako kažu, povijest...

Svi znamo za legendarno finale LP 1999. kad je Manchester United preokretom u sudačkoj nadoknadi preko Sheringhama i Solskjaera pobijedio protiv Bayern Munchena 2-1. No pitanje glasi, tko je zabio gol za Bayern?

Kako se zvao igrač Varteksa kojem je svojedobno izmjereno da ima najjači udarac u HNL-u, njegova lopta je, računali su, letjela 140 kilometara na sat?

1960. je velika godina za jugoslavenski nogomet. Juga je te godine postala olimpijski pobjednik i viceprvak Europe na prvom Euru uopće. Pitanje glasi za bod. Od vas tražim da mi kažete koga je Juga dobila u finalu Olimpijskih igara i od koga je izgubila u finalu prvog EURA.

Pokušajte i vi odgovoriti na pet postavljenih pitanja i možda pronađete svoje mjesto među sudionicima Lige kviza 'Nogometnih ikona' u Mostaru.