Nogometna obitelj Juričić iz Čitluka: Luka bi mogao napraviti najveću karijeru

Luka Juričić, davor juričić šojka, Nikola Juričić, Brotnjo, Čitluk

Mladi robusni napadač iz Čitluka Luka Juričić briljira ove sezone u dresu Šibenika. Nakon što se u prošlom kolu istaknuo fenomenalnom asistencijom, Luka je u današnjem susretu protiv vinkovačke Cibalije postigao jedini pogodak na utakmici, i Šibenik dodatno učvrstio na prvom mjestu 2. HNL.

Luka Juričić,davor juričić šojka,Nikola Juričić,Brotnjo,Čitluk

Jako puno razloga za radost u ovoj sezoni donio je Luka Juričić Šibeniku

Bio je to njegov već šesti prvenstveni pogodak iz jedanaest kola. Možemo kazati kako klub sa Šubićevca prema Prvoj HNL nezaustavljivo juri na krilima Juričića. Velike nade u mladog Juričića su polagali na Pecari. Zlatan Mijo Jelić smatrao ga je velikom budućnosti kluba, potpisao je profesionalni ugovor, no ozljeda koljena udaljila ga je na dulje vrijeme s travnjaka.

Vratio se nogometu preko Neretve iz Metkovića, a na preporuku Marka Bencuna igrača HŠK Zrinjski i bivšeg nogometaša "Bilih" s Poljuda, došao je na Šubićevac. Informacije govore kako je bio i velika želja Sergeja Jakirovića trenera Gorice, no do transfera ipak nije došlo.

Čitluk, ali i samo Brotnjo kao kraj dalo je nekoliko odličnih nogometaša.

Najveće ime među njima je svakako ono Predraga Jurića nekadašnjeg nogometaša Dinama, koji je traga ostavio i u Španjolskoj, igrajući za Burgos, Atletico Marbellu i Meridu. Najveći uspjeh je pak ostvario Vladimir Vasilj, vratar je s broncom iz 1998. s Ćirinom Hrvatskom, a dres Pjesnika iz Kranjčevićeve nosio je također poput Vasilja i Marko Grgić.

Čitluk danas ima nekoliko aktivnih nogometaša; Matea Sušića (Cluj), Marka Bencuna (HŠK Zrinjski), Luku Miletića (NK Čelik), Marka Pervana (Botev Plovdiv).

No, nije Luka sasvim slučajno tako dobar nogometaš. Nogometni gen naslijedio je od svojega oca i strica, Nikole i Davora Juričića koji su bili odlični nogometaši.

Lukin otac Nikola Juričić također je igrao na poziciji centarfora. Igrao je popularni Nidžo uspješno za Brotnjo i Široki u kojima je ostavio dubok trag, upisavši i nekoliko pogodaka u Europskim natjecanjima te bio kapetan potonjeg kluba.

Luka Juričić,davor juričić šojka,Nikola Juričić,Brotnjo,Čitluk

Nikola Juričić, kao trener Brotnja

Njegov stric Davor Juričić, karijeru je započeo u Veležu,igrajući zajedno sa brojnim legendama kluba, nakon čega odlazi u njemački Offenburg. U jednoj prijateljskoj utakmici sa Stuttgartom odigrao je odličnu partiju i skrenuo pozornost na sebe. Iz Njemačke odlazi u Grčku gdje je ostavio dubok trag u jedanaest godina aktivnog igranja za Panionios, Apollon, Kalamariu te Atromitos gdje je zabio preko 40 golova.

Na zalasku karijere Davor Juričić skupa sa svojim bratom se vraća u matični klub. Razvijajući obiteljski posao, te igrajući za HNK Brotnjo, braća su upisana zlatnim slovima u povijesne knjige HNK Brotnja,jer su skupa sa ostalim entuzijastima i prijateljima kluba uspjeli donijeti titulu prvaka BIH u ovaj maleni grad.

Luka Juričić,davor juričić šojka,Nikola Juričić,Brotnjo,Čitluk

Davor Juričić kao kapetan predvodio je Brotnjo do titule prvaka Bosne i Hercegovine

U razgovoru sa brojnim kroničarima i zaljubljenicima u broćanski sport, otkrili smo da su Lukini najveći aduti upravo oni koji su krasili njegova oca, visina, igra glavom, te nevjerojatna upornost i želja. Mnogi već govore da bi mogao napraviti najveću karijeru od svih Čitlučana, te se upisati u povijest.