Bloudek: Teško mi je jer nisam uspio ponoviti godinama dobar rad trenera Jovića i Perića

HŠK Zrinjski, KUP BIH, Fenan Salčinović, Fenan Salčinović, HŠK Zrinjski

Danas je u prostorijama nogometnog kluba HŠK Zrinjski održana tiskovna konferencija povodom sutrašnjeg ogleda Zrinjskog sa momčadi Čelika.

Kriza i loši rezultati Zrinjskog ne ulijevaju samopouzdanje prije svega navijačima ovog kluba da Zrinjski može proći dalje u kupu momčad Čelika koja je izašla iz krize i sve bolje igra.

Marijan Bloudek trener Zrinjskog je kazao da su navijači i svi ostali navikli da Zrinjski igra svake godine Europi, međutim sada je obrnuta situacija, Zrinjski je u prvenstvu na dnu tablice, protiv Proletera smo prošli teško u kupu i jedni način da zaigramo iduće godine u Europi je kup. Ekipa Čelika je u prvenstvu u sličnim problemima kao i mi i sigurno da će i oni kroz kup tražiti izlaz u Europu. Poznajem momčad Čelika jer sam te momke trenirao prije dvije godine i ona je isto tako pretrpjela neke transformacije i mislim da su oni u blagoj prednosti jer su izašli iz krize dok mi još nismo kazao je Bloudek.

Nogometaš Zrinjskog Fenan Slčinović je kazao kako poznaje dobro momčad Čelika jer je i sam tamo proveo veći dio svoje nogometne karijere. Sigurno da je Čelik izašao iz krize u kojoj je bio, smatram da je naša prednost njihov domaći teren jer slabije igraju kod kuće dok su jedna od boljih gostujućih momčadi tako da se mi moramo više pribojavati sutrašnje utakmice nego uzvrata u Zenici.

Poslje duže pauze u momčad se vraća iskusni Selimović koji je dobio minutažu u porazu Zrinjskog protiv Željezničara. Bloudek je kazao ukoliko sve bude uredu poslije današnjeg treninga da će sutra Selimović startati od prve minute. Forma momčadi u ovom trenutku nije vrhunska ali gledajući tablicu zaključujemo da se radi o dvije podjednake momčadi i bez obzira na sve mi želimo pozitivan rezultat u prvoj utakmici i zadovoljio bi nas rezultat od 2:0 istako je Bloudek.

Bloudek: Naša momčad koliko god da gubi mislim da doživljava jednu stabilizaciju.

Činjenica je da Zrinjski niže poraz za porazom i da samopuzdanje pada kod igrača, navijača ovog kluba, nevjerica je u gradu i samoj ligi i meni je neugodno zbog toga iako sam prošao puno toga u karijeri. Sigurno da je ovo veliki stres za relativno mladu našu momčad. U svlačionici vlada nevjerica i žao mi je naših igrača jer znam da daju sve od sebe i trude se da dođemo do boljeg rezultata kazao je Bloudek.

Cijela momčad igra u grču i sigurno da je tada najteže igrati, mi se trebamo svi skupiti i pokušati da napravimo nešto kroz ovaj kup kako bi se Zrinjski ponovio u Europi istaknuo je Salčinović.

Bloudek je još kazao kako ne razmišlja o neopozivoj ostavci. On je iz moralnih razloga podnio ostavku nakon domaćeg poraza protiv Zvijezde koju Uprava Zrinjskog nije prihvatila. To znači da mi ova Uprava vjeruje i dosta toga će ovisiti od sutrašnje utakmice. Ukoliko mi sutra napravimo pozitivan rezultat nemora značiti da ću ja i dalje biti trener Zrinjskog. Žao mi je da nisam uspio da sa ovom momčadi postignem veće rezultate ističe Bloudek.

Bloudek: Teško mi je jer nisam uspio ponoviti godinama dobar rad trenera Jovića i Perića ili se barem donekle približiti tim rezultatima.